• Oběd
  • 10.10.2023

Zapečená treska po kalábrijsku v pánvi Tefal Ingenio

5 (1x)
Zapečená treska po kalábrijsku.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 600 gramů filet z tresky
  • 2 lžíce másla
  • pepř a sůl
  • 1 lžíci hořčice
  • 1 hrst čerstvé petrželky nakrájené najemno
  • 1 čajovou lžičku sušeného oregana
  • 2 kusy červené papriky nakrájené na malé proužky
  • 2 lžíce strouhanky

Postup:

1. Tresku osolte, opepřete a opečte z obou stran na pánvi na másle. Pánev následně odstavte ze sporáku.

2. Opečenou tresku z jedné strany pokapejte citronovou šťávou, potřete hořčicí, posypte petrželkou, oreganem a kousky červené papriky a jemně poprašte strouhankou, na kterou ještě dejte několik kousků másla.

3. Tresku dopékejte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 7 až 10 minut.

4. Hotovou zapečenou tresku po kalábrijsku podávejte s bramborovou kaší.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše