• Snídaně
  • 18.1.2022

Zapékaná vejce se špenátem a chorizem - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

3-16.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
25 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 1 polévková lžíce olivový olej
  • 200 g chorizo
  • 225 g mladý špenát
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • 1 čajová lžička citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • 4 vejce
  • 50 g strouhaný ementál

Předehřejte troubu na 200 °C.

Máslem vymažte 4 zapékací mističky.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kousky.

Oloupejte stroužek česneku a odstraňte klíček. Mladý špenát omyjte.

Chorizo zbavte kůže a nakrájejte na kostičky.

Do mísy robota vložte 1 nakrájenou cibuli a 1 stroužek česneku.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Stěny mísy oškrábněte stěrkou.

Přidejte 200 g choriza a 1 polévkovou lžíci olivového oleje.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Přidejte 225 g mladého špenátu.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Stěny mísy oškrábněte stěrkou.

Přidejte 100 ml smetany ke šlehání.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Vrchním otvorem ve víku přidejte 1 čajovou lžičku citronové šťávy, sůl a pepř a stiskněte tlačítko "Start".

Směs rozdělte do 4 máslem vymazaných mističek.

Do každé z nich rozbijte jedno vejce.

Na něj rozprostřete 50 g strouhaného ementálu.

Pečte 10 minut při 200 °C.

Podávejte teplé

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše