• Dezerty
  • 31.1.2022

Zavařenina z červeného ovoce - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

12-41.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
5 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

  • 600 g červené ovoce (ostružiny, maliny, jahody)
  • 400 g cukr
  • 50 ml šťáva z citronu
  • 1 plátek želatina (2 g)

Želatina umožňuje snížit množství cukru potřebného k přípravě džemu.

Má-li se směs proměnit v džem, musí dosáhnout teploty 105 °C.

Do robota opatřeného sekáčkem vložte 600 g červeného ovoce, 400 g cukru a 50 ml šťávy z citronu.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Sundejte víčko a stiskněte tlačítko „Start".

5 minut před koncem programu přidejte vrchním otvorem ve víku želatinový plátek namočený ve studené vodě.

Směs nalijte do těsnících sklenic.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše