Abyste ušetřili čas, můžete kešu nahradit 100 ml zakysané smetany nebo rostlinné smetany.
Přidejte více zelené kari pasty pro pikantnější výsledek.
100 g kešu namočte na 6 hodin do horké vody.
Nakrájejte 600 g květáku na malé růžičky, 175 g mrkve nakrájejte na kolečka a 1 papriku nakrájejte na kostičky.
Plátky mrkve vložte do vnějšího napařovacího košíku.
Květákové růžičky a papriky nakrájené na kostičky položte na tác na vnějším napařovacím košíku.
Nalijte 0,7 litru vody do mísy robota, umístěte externí napařovací košík bez tácku na víko a stiskněte tlačítko „Start“.
Otevřete víko vnějšího napařovacího košíku a vložte tácek s květákem a pepřem.
Zavřete a pokračujte ve vaření.
Po uplynutí této doby vyprázdněte vodu z mísy a uvařenou zeleninu odložte stranou.
Pro přípravu omáčky, vložte kešu do misky kuchyňského robota.
Přidejte 400 ml kokosového mléka a 400 g drcených rajčat s jejich šťávou.
Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.
Omáčka by měla být velmi krémová.
Odložte ji stranou a opláchněte misku.
Do misky kuchyňského robota vložte šalotku, stroužek česneku a 10 g zázvoru.
Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.
Stěrkou setřete okraje mísy.
K robotu připojte mixér.
Přidejte 2 lžíce olivového oleje a stiskněte tlačítko „Start“.
Po 1 minutě přidejte otvorem ve víku lžíci zelené kari pasty.
Otevřete víko a přidejte předvařenou zeleninu a připravenou omáčku.
Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.
Přidejte 2 lžičky kari, půl lžičky kurkumy, 1 lžíci citronové šťávy a javorového sirupu, sůl a pepř. Zmáčkněte 'Start'.
Podávejte s bílou rýží nebo quinoou.
Doporučené produkty