• Oběd
  • 18.9.2023

Zeleninové hamburgery

vege burger.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
4 min

Suroviny

  • 80 g cukety (1 cuketa, jemně nastrouhaná a vymačkaná)
  • 50 g oloupané a najemno nastrouhané mrkve (1 mrkev)
  • 30 g nakrájených žampionů
  • 0,5 nakrájené cibule
  • 0,5 stroužku nasekaného česneku
  • 2 rajčata
  • 2 avokáda
  • 4 listy salátu
  • 350 g mletého hovězího masa
  • 1,5 lžíce strouhaného parmazánu
  • 0,5 lžíce sušeného oregana
  • 1 špetka soli
  • 4 burgerové housky
  • 4 lžíce majonézy
  • 8 černých oliv

Omyjte cukety, mrkev, žampiony, rajčata a salát. Cuketám odřízněte konce, nastrouhejte je i s mrkví najemno a vymačkejte je v dlaních, abyste je zbavili vody. Žampiony, česnek a cibuli nakrájejte nadrobno. Dejte stranou.

Rajčata nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Avokádo oloupejte, vyjměte pecku a nakrájejte na 3mm plátky. Dejte stranou do lednice.

Do velké mísy dejte mleté hovězí maso, cuketu, mrkev, žampiony, parmezán, cibuli, česnek, oregano a sůl. Promíchejte. Rukama vytvarujte kulaté burgery a položte je na talíř. Dejte do lednice.

Vložte grilovací desku do spotřebiče a nastavte program GRIL na 200 °C a nechte 15 minut předehřát.

Po předehřátí položte burgery na grilovací desku a nastavte program GRIL na 200 °C na 6 minut.

Otočte je a nastavte program GRIL na 170 °C na 1 minutu nebo déle, podle toho, jak propečené je máte rádi.

Jednu polovinu housky potřete majonézou, na ni dejte salát, rajče, grilovaný zeleninový burger, avokádo a druhou polovinu housky.

Burgerovou housku ozdobte tak, že olivami, zbylými rajčaty a avokádem vytvoříte obličej. Podávejte!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše