• Oběd
  • 5.1.2024

Zeleninový hrnec s treskou a pastinákem

Zeleninový hrnec s treskou a pastinákem.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
6 min

Suroviny

  • 600 g tresky
  • 600 g pastináku, oloupaného, nakrájeného podélně a poté na kostičky
  • 50 g másla
  • 100 g oloupané šalotky nakrájené na tenká kolečka
  • 2 stroužky česneku, oloupané, bez klíčku a nasekané
  • 2 lžičky mouky
  • 300 ml vody (nebo zeleninového vývaru)
  • 2 bobkové listy
  • 4 lžíce petržele, omyté a nasekané (volitelné)
  • Pepř

Připravte si ingredience.

Rozpusťte polovinu másla. Tresku opékejte 2 minuty, poté ji z nádoby vyjměte. Přidejte zbytek másla, šalotku a česnek. Zamíchejte.

Opékejte 3 minuty. Přidejte pastinák a poté mouku. Dobře zamíchejte. Přidejte vodu, bobkový list a pepř. Dobře zamíchejte. Navrch položte tresku.

Tlakové vaření: 6 minut

Rozdělte do pěkných kastrůlků. Posypte nasekanou petrželkou.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše