• Oběd
  • 26.5.2020

Zelná polévka s klobásou - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

Zelná polévka s klobásou - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

2 osoby

  • 1ks Cibule
  • 150 g Kysaného zelí
  • 1ks Brambory
  • 3ks Bobkového list
  • 1 lžíce Sladké papriky
  • ½ lžičky Drceného kmínu
  • 25g Sádla
  • 150ml Zakysané smetany
  • 0,7l Vody
  • špetka Soli
  • 1ks Klobásy
  • 3ks Nového koření

4 osoby

  • 2ks Cibule
  • 350 g Kysaného zelí
  • 2ks Brambory
  • 6 ks Bobkového listu
  • 2 lžíce Sladké papriky
  • 1 lžičky Drceného kmínu
  • 50g Sádla
  • 300ml Zakysané smetany
  • 1l Vody
  • špetka Soli
  • 2 ks Klobásy
  • 6 ks Nového koření

6 osob

  • 3 ks Cibule
  • 500g Kysaného zelí
  • 3 ks Brambory
  • 9 ks Bobkového listu
  • 3 lžíce Sladké papriky
  • 1½ lžičky Drceného kmínu
  • 75g Sádla
  • 450ml Zakysané smetany
  • 1,5l Vody
  • špetka Soli
  • 3 ks Klobásy
  • 9 ks Nového koření

  1. Klobásu nakrájejte na půlkolečka. 
  2. Cibuli nakrájejte najemno. 
  3. Bramboru nakrájejte na kostičky.
  4. Zvolte Opékání (vlastní nastavení).
  5. Rozpusťte sádlo. Přidejte cibuli a klobásu.
  6. Orestujte dozlatova. 
  7. Přidejte papriku, brambory a zelí.
  8. Přidejte kmín, bobkový list, nové koření. 
  9. Zalijte vodou.
  10. Zvolte tlakové vaření (vlastní nastavení) na 10 minut.
  11. Dochuťte solí a smetanou.

Doporučené produkty

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím