• Oběd
  • 8.12.2023

Bacalhau à Gomes de Sà

bacalahu.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
8 min

Suroviny

  • 600 g nesolené tresky vařené pod tlakem
  • 600 g brambor vařených pod tlakem, oloupaných a nakrájených na 2cm kostky
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 cibule, na tenké plátky
  • 3 nasekané stroužky česneku
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 60 g černých oliv
  • 1 citron, šťáva a kůra
  • 4 natvrdo uvařená vejce, oloupaná a nakrájená na 4 kousky
  • Sůl, pepř

Připravte si ingredience. Brambory sceďte a z tresky odstraňte kůži.

Do nádoby přidejte olivový olej, papriky, cibuli a česnek.

Před přidáním ostatních ingrediencí kromě vajec nechejte 4 minuty orestovat a poté nechejte opékat další 2 minuty.

Tlakové vaření

Podávejte v zapékací misce. Ozdobte natvrdo vařenými vejci.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše