• Dezerty
  • 6.5.2021

Čokoládový dort Royal s křupinkami - recept pro Masterchef Grande QB813

3.4 (10x)
Digital-ROYAL_CHOCOLATE_CAKE.png
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
870 min

Suroviny

Na korpus:

  • 45 g mletých mandlí
  • 10 g strouhaného kokosu
  • 20 g mletých lískových ořechů
  • 50 g moučkového cukru
  • 20 g mouky
  • 80 g bílků (3 malá vejce)
  • 50 g cukru

Na čokoládovou polevu s křupinkami:

  • 240 g pralinkové čokolády
  • 140 g crêpes dentelles (francouzské sušené minipalačinky)
  • 200 g čokoládové polevy
  • Dortový kruh, průměr 26 cm

Na čokoládovou pěnu:

  • 90 g mléka
  • 3 plátky želatiny
  • 90 g hořké čokolády
  • 50 g mléčné čokolády
  • 250 g smetany ke šlehání, obsah tuku 30 %

  • mísa
  • metla na šlehání

BUDETE POTŘEBOVAT:

mísu a metlu na šlehání
image.png
POSTUP:

Příprava korpusu:

V míse smícháme moučkový cukr, mouku, mleté mandle, mleté lískové ořechy a kokos.
Do nerezové mísy dejte bílky a nasaďte šlehací metlu.
Šlehejte nejvyšší rychlostí, dokud se nebudou utvářet tuhé špičky.
Postupně přidávejte cukr tak, aby se vytvořila velmi hustá a pevná pěna.
Přidejte směs ořechů a mouky a jemně stěrkou vmíchejte.
Vložte směs do zdobicího sáčku. Na plech vyložený papírem a posypaný moučkovým cukrem vytlačte 1 cm silný kruh s průměrem 25 cm.
Pečte zhruba 15 minut při teplotě 170 °C.

Příprava čokoládové polevy s křupinkami:

Rozpusťte pralinkovou čokoládu se lžící řepkového oleje v mikrovlnné troubě.
Rozdrťte Crêpes dentelles a smíchejte s rozpuštěnou čokoládou.
Mezi dva pečicí papíry rozprostřete 5 mm silnou vrstvu směsi a dejte vychladit do lednice.
Když je korpus vychlazený, připravte si čokoládovou pěnu.

Příprava čokoládové pěny:

Rozpusťte hořkou čokoládu s mlékem v mikrovlnné troubě.
V rendlíku přiveďte mléko k varu a přidejte dopředu namočené plátky želatiny
(namočte je do studené vody na 10 minut a potom je pomačkejte, aby změkly).
Rozpuštěnou čokoládu zalijte horkým mlékem a do hladka rozmíchejte ruční metličkou.
Nechte vychladnout.
Do velmi dobře vychlazené nerezové mísy nalijte smetanu ke šlehání.
Ujistěte se nejdříve, že je mísa vychlazená a až potom smetanu nalijte.
Nasaďte šlehací metlu, víko a šlehejte 2 minuty rychlostí 6, potom 30 vteřin nejvyšší rychlostí.
Přidejte hotovou šlehačku do čokolády a jemně promíchejte tak, aby se vám vytvořila čokoládová pěna.

Sestavení:

Položte korpus na dno kruhu vyloženého pečicím papírem, aby šel dort snadněji vyklopit.
Vykrojte kruh z čokoládové hmotny s křupinkami o stejném průměru, jako je korpus a položte ho na korpus.
Nasaďte formu na korpus a dokončete rozprostřením čokoládové pěny.
Ujistěte se, že čokoládová pěna je dokonale uhlazená a dejte dort do lednice aspoň na 12 hodin, aby se všechny chtě spojily.
Před podáváním vyklopte dort na mřížku a polijte čokoládovou polevou, kterou ohřejete v mikrovlnné troubě.
Po 5 minutách dort přendejte na dortový talíř.
Před podáváním ponechte 2 hodiny při pokojové teplotě.

Dobrou chuť!

image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše