• Rady & Tipy
  • 5.1.2022

Fitness recepty - kompletní #tefalfitmenu od šéfkuchaře Martina Kolníka

Fit menu Blog.jpg

Hubnutí, víc pohybu, nebo jednoduše zpevnění a vyrýsování postavy jsou tradičními tématy novoročních předsevzetí, které si donekonečna stanovujeme, ovšem bez valného výsledku. Jak si s nimi lépe poradit, abychom je ideálně udrželi až do příchodu dalšího roku? Šéfkuchař Martin Kolník připravil celodenní menu s fitness recepty, které vás po Vánocích vrátí do formy.

Dostat se na optimální váhu dnes už nesouvisí jenom s krásnou a štíhlou linií, ale především s dlouhodobě udržitelnými stravovacími návyky, pomocí kterých se dostanete na svojí optimální váhu, posílíte imunitní systém a rozjasníte pleť, a posílíte vlasy i nehty. Zkrátka se dostanete do skvělé zářivé kondice. Rozhodně je dobré vytvořit si plán hubnutí, který pro nás bude příjemný a dokážeme jej naplnit. Není nic horšího než nasadit laťku tak vysoko, aby nás naše frustrace odradila od jakékoliv změny. 

Úprava jídelníčku je tím nejdůležitějším faktorem během hubnutí. „Pitný režim, konzumace ovoce, zeleniny, luštěnin a libového masa, omezení tuků a soli je základ každého efektivního hubnutí. Samozřejmě úprava potravin je velice důležitá a často vás odradí složitá příprava jídel. Nyní ale existuje spousta pomocníků v kuchyni, kteří doslova vše zařídí za vás. Ideálními partnery během shazování nadváhy mohou být multifunkční produkty, které nabízí celou škálu zdravých příprav pokrmů, bez nutnosti přidávat velké množství tuků,“ říká nutriční specialista Petr Havlíček. Například Easy Fry Grill & Steam nebo Easy Fry Oven & Grill značky Tefal jsou kompaktní designové spotřebiče, které v sobě kombinují hned několik funkcí zdravé úpravy jídla: pečou, grilují, fritují horkým vzduchem a vaří v páře. _

Suroviny lze upravovat s malým nebo vůbec žádným množstvím tuku, na kvalitě jídel to však neubírá. Naopak, hranolky nebo kuřecí nugety v horkovzdušné fritéze jsou vynikající a rozhodně jsou co do množství kalorií a nežádoucího cholesterolu na minimálních hodnotách. Easy Fry Grill & Steam má navíc funkci vaření v páře, s objemem nádrže 1,1 l poskytuje až 85 minut nezávislého provozu!

Fitness recepty podle šéfkuchaře Martina Kolníka

Grilované kuřecí paličky, růžičková kapusta s bylinkami, pečené brambory, omáčka z červené papriky

Filet ze pstruha, zapečené avokádo se zeleninou, rozmačkaná mrkev, bylinkový olej

Plněná krůtí roláda s bazalkou a mozzarellou, pečená dýně, žampionové ragú

Brownies z červené řepy

Správná skladba jídelníčku je dalším důležitým bodem zdravé diety, kombinace grilované nebo dušené zeleniny s pečeným masem je top a se zmíněnými pomocníky v kuchyni se může stát denní rutinou. S trochou olivového oleje vykouzlíte jídlo, na kterém si bude pochutnávat celá rodina nebo parta přátel. 

Se zdravou stravou jdou kila dolů sama, abychom byli dokonale fit, nesmíme zanedbávat ani pohyb na čerstvém vzduchu. Ten okysličuje organizmus a napomáhá správné funkci srdce a cév. A dostatek času pro pobyt venku nám zajistí Easy Fry Grill & Steam, Easy Fry Oven & Grill – v nich se jídlo upraví za zlomek času oproti jiným spotřebičům, nemusí se nahřívat, vaří již od okamžiku zapnutí zvoleného programu. Méně času v kuchyni, více času v pohybu venku s přáteli a rodinou. Takový by měl být celý rok 2022.

A když krásní, tak se vším všudy! Budeme se skvěle cítit, ale i perfektně vypadat, k tomuto novému pocitu určitě patří i dokonalý outfit. Máme pro vás tip, který vám opět ušetří čas a vaše šaty připraví za vás – bez žehlení. Tefal Care For You, samožehlící skříň, která nejen vyrovná každý záhyb na košili či halence, ale také prádlo zbaví zápachu silou páry a dezinfikuje UV zářením, čímž eliminuje 99,99 % bakterií, virů a nežádoucích látek.

Den s Tefalem - Iveta Kořínková a výživový poradce Petr Havlíček #TefalFitMenu

Iveta Kořínková: "Měla jsem možnost vyzkoušet horkovzdušnou fritézu Tefal Easy Fry Grill & Steam a výsledek byl naprosto ohromující . Inspirovala jsem se fit recepty od Martina Kolnika . A jeden z nich jsem převařila a musím říct že díky této horkovzdušné fritéze to byla naprostá hračka. Dalším skvělým pomocníkem je samožehlička Tefal Care For You, se kterou jsem si v mezičase vyžehlila outfit na natáčení a vydezinfikovala hračky Olí. Více času na rodinu a na sebe, to nás baví. " Chcete vyhrát Easy Fry Grill & Steam? Inspirujte se a sledujte profil na Instagramu @tefalcz, vyfoťte Fit recept označte #TefalFitMenu a vyhrajte!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše