• Oběd
  • 23.1.2022

Gratinovaná treska - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

6-31.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
60 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 400 g treska
  • 200 g cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 500 ml olivový olej
  • 400 g brambory
  • 1 L mléko
  • 100 g mouka
  • 50 g máslo
  • 200 g smetana
  • strouhanka
  • sůl a pepř

Troubu předehřejte na 220 °C (stupeň 7). 200 g cibule a 2 stroužky česneku oloupejte a poté nahrubo nasekejte.

Kousky vložte do kuchyňského robotu.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Otvorem ve víku přidejte 50 ml olivového oleje, nasaďte uzávěr a stiskněte tlačítko „Start“.

400 g brambor a 400 g tresky vložte do zapékací mísy.

Připojte nástavec šlehače.

Do mísy kuchyňského robotu vložte 100 g mouky a 1 l mléka, poté osolte a opepřete.

Otvorem ve víku přidejte 50 g másla nakrájeného na malé kousky.

Zmáčkněte 'Start'.

Přidejte 200 g smetany.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Tresku a brambory zalijte omáčkou a dobře promíchejte.

Posypte strouhankou a pečte 20 min.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše