• Oběd
  • 22.10.2021

Grilovaná treska a brambory podávané s restovanou zeleninou - recept od @davidvkuchyni pro Tefal Optigrill Elite

TEFAL_Grilovana treska a brambory podavane s restovanou zeleninou-1.jpeg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

Recept (2 porce)

  • 300g tmavé tresky
  • Olivový olej
  • 3 větší brambory
  • 1 malá cuketa
  • 150g žampionů
  • 1 malá červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 3 lžíce nasekaných bylinek (Já použil směs petrželky, tymiánu a rozmarýnu)
  • 1 jarní cibulka
  • Šťáva z půlky citrónu
  • Mořská sůl
  • Pepř


Grilovaná treska a brambory podávané s restovanou zeleninou recept od @davidvkuchyni


Máme tady další letní recept. 
Tentokrát si ugrilujeme rybu a brambory. Jako druhou přílohu si dáme restovanou zeleninu ❤️

Jak tresku, tak brambory připravuji na Optigrillu Elite od @tefalcz.

Jedná se o inteligentní kontaktní gril, který sám určí správnou teplotu a čas přípravy dle použitých surovin. Obsahuje 12 automatický programů a proto zvládne téměř vše.

Já jej už ani neschovávám, používám vážně často. Snadné je i mytí, stačí dát grilovací desky do myčky nádobí.


Postup:
  1. Nejdříve si vše připravíme, pak už to půjde rychle.
  2. Zeleninu a žampiony nakrájíme na malé kostičky. Česnek nasekáme na jemno. Jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky.
  3. Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky silné 1cm.
  4. Brambory následně vložíme do vroucí osolené vody a předvaříme cca 10 minut. Do skoro měkka.
  5. Poté brambory slijeme rozprostřeme a necháme vychladnout. Následně je dáme do misky a smícháme s trochou olivového oleje.
  6. Rybu také potřeme olivovým oleje.
  7. Gril rozpálíme v manuálním režimu na maximální teplotu. Vložíme brambory a grilujeme do zlatova.
  8. Následně je dáme na plech a před podáváním ohřejeme v horkovzdušné troubě/fritéze.
  9. Zelenina i treska zabere cca 6 minut vaření (dle výšky filetu).
  10. Pánev rozpálíme na maximum, přidáme olivový olej a následně žampiony. Opékáme 2 minuty.
  11. Tresku vložíme do grilu zapnutém na program ryba.
  12. Do pánve přidáme cibuli a opékáme další minutu.
  13. Poté přidáme papriku, cuketu a česnek, opékáme 2 minuty.
  14. Přidáme citrónovou šťávu, necháme odvařit.
  15. Dochutíme solí a pepřem. A pánev vypneme.
  16. Za závěr vmícháme rajče, jarní cibulku a bylinky.
  17. Servírujeme brambory, zeleninu a tresku. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Posypeme trochou zbylých bylinek.

Dobrou chuť ❤️




image.png

Doporučené produkty

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše