Máme tady další letní recept. Tentokrát si ugrilujeme rybu a brambory. Jako druhou přílohu si dáme restovanou zeleninu ❤️
Jak tresku, tak brambory připravuji na Optigrillu Elite od @tefalcz.
Jedná se o inteligentní kontaktní gril, který sám určí správnou teplotu a čas přípravy dle použitých surovin. Obsahuje 12 automatický programů a proto zvládne téměř vše.
Já jej už ani neschovávám, používám vážně často. Snadné je i mytí, stačí dát grilovací desky do myčky nádobí.
Postup:
Nejdříve si vše připravíme, pak už to půjde rychle.
Zeleninu a žampiony nakrájíme na malé kostičky. Česnek nasekáme na jemno. Jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky.
Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky silné 1cm.
Brambory následně vložíme do vroucí osolené vody a předvaříme cca 10 minut. Do skoro měkka.
Poté brambory slijeme rozprostřeme a necháme vychladnout. Následně je dáme do misky a smícháme s trochou olivového oleje.
Rybu také potřeme olivovým oleje.
Gril rozpálíme v manuálním režimu na maximální teplotu. Vložíme brambory a grilujeme do zlatova.
Následně je dáme na plech a před podáváním ohřejeme v horkovzdušné troubě/fritéze.
Zelenina i treska zabere cca 6 minut vaření (dle výšky filetu).
Pánev rozpálíme na maximum, přidáme olivový olej a následně žampiony. Opékáme 2 minuty.
Tresku vložíme do grilu zapnutém na program ryba.
Do pánve přidáme cibuli a opékáme další minutu.
Poté přidáme papriku, cuketu a česnek, opékáme 2 minuty.
Přidáme citrónovou šťávu, necháme odvařit.
Dochutíme solí a pepřem. A pánev vypneme.
Za závěr vmícháme rajče, jarní cibulku a bylinky.
Servírujeme brambory, zeleninu a tresku. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Posypeme trochou zbylých bylinek.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.