• Recepty
  • 4.12.2024

Grilovaný filet candáta s plátky citronu a tymiánem, grilované brambory grenaille, grilovaná zelenina a studená citronová omáčka s růžovým pepřem #TefalVanocniRecepty

5 (1x)
filet.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • Filet candáta
  • 1 citron
  • Čerstvý tymián
  • Brambory grenaille (menší brambory)
  • 100 ml majonézy
  • Růžový pepř
  • Jarní cibulka
  • Divoká brokolice
  • Cherry rajčátka
  • Olivový olej
  • Pažitka
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

KROK 1: Brambory grenaille rozpulte, vložte je do mísy, osolte, opepřete, přidejte čerstvý tymián a zakápněte olivovým olejem.

KROK 2: Cherry rajčátka nakrájejte na poloviny a přidejte je k bramborám. Jarní cibulku a brokolici očistěte, zakápněte olejem a připravte na grilování.

KROK 3: Filet candáta podélně rozřízněte na dvě části. Osolte, opepřete a na každou část položte plátky citronu a větvičky tymiánu.

KROK 4: Rybu zakápněte olivovým olejem, přehněte filet napůl, aby citron a tymián byly uvnitř, a připravte k grilování.

KROK 5: Rozpalte si optigrill. Do OptiGrillu 4v1 vložte candáta, připravené brambory, brokolici a jarní cibulku.

KROK 6: Grilujte vše přibližně 10 minut, dokud brambory nebudou měkké, zelenina lehce orestovaná a ryba propečená.

KROK 7: Příprava studené citronové omáčky: Nasekejte čerstvou pažitku a vmíchejte ji do majonézy.

KROK 8: Přidejte růžový pepř, několik kapek citronové šťávy a trochu olivového oleje.

KROK 9: Omáčku dobře promíchejte a nechte chvíli odležet v lednici.

KROK 10: Na talíř rozetřete citronovou omáčku s růžovým pepřem, naservírujte grilovanou rybu spolu s grilovanými bramborami a grilovanou zeleninou.

KROK 11: Na závěr zakápněte olejem a dozdobte čerstvými bylinkami.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše