Grilovaný filet z pražmy s rajčaty a olivami - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
21 min
Suroviny
4 filety z pražmy (4 x 150 g)
4 lžíce jemně nasekané petrželky
1/2 citronu
4 lžíce olivového oleje
1 malý stroužek česneku
2 rajčata
50 g vypeckovaných zelených oliv
Sůl a pepř
1 | Nasekanou petrželku smíchejte s oloupaným, drceným stroužkem česneku, citronovou šťávou a kůrou, 3 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem. Rajčata zbavte semínek a nakrájejte je na kostičky. Olivy nakrájejte na plátky. Přidejte do směsi s petrželkou a dejte na stranu.
2 | Do horní části fritézy s grilem Easy Fry umístěte grilovací podnos. Zavřete dvířka a předehřívejte v režimu GRILOVÁNÍ (200 °C) po dobu 13 minut.
3 | Masitou stranu filet z pražmy potřete olivovým olejem a dochuťte solí. Až zazní časovač, položte filety kůží nahoru na horký podnos. Zavřete dvířka a pečte v režimu GRILOVÁNÍ (200 °C) po dobu 4 minut. Postup opakujte se zbývajícími dvěma filety a podávejte se salsa omáčkou a zeleninou.
Dobrou chuť!
TIP: Jako příloha se také hodí rýže a zelenina podle vašeho výběru.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.