• Oběd
  • 12.5.2021

Grilovaný filet z pražmy s rajčaty a olivami - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill

14.png
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
21 min

Suroviny

  • 4 filety z pražmy (4 x 150 g)
  • 4 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 1/2 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 malý stroužek česneku
  • 2 rajčata
  • 50 g vypeckovaných zelených oliv
  • Sůl a pepř

1 | Nasekanou petrželku smíchejte s oloupaným, drceným stroužkem česneku, citronovou šťávou a kůrou, 3 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.
Rajčata zbavte semínek a nakrájejte je na kostičky. Olivy nakrájejte na plátky.
Přidejte do směsi s petrželkou a dejte na stranu.

2 | Do horní části fritézy s grilem Easy Fry umístěte grilovací podnos.
Zavřete dvířka a předehřívejte v režimu GRILOVÁNÍ (200 °C) po dobu 13 minut.

3 | Masitou stranu filet z pražmy potřete olivovým olejem a dochuťte solí.
Až zazní časovač, položte filety kůží nahoru na horký podnos.
Zavřete dvířka a pečte v režimu GRILOVÁNÍ (200 °C) po dobu 4 minut.
Postup opakujte se zbývajícími dvěma filety a podávejte se salsa omáčkou a zeleninou.

Dobrou chuť!



TIP: Jako příloha se také hodí rýže a zelenina podle vašeho výběru.

image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše