• Oběd
  • 22.2.2024

Hovězí vývar od design_bysimonabadi

Simona Badi - Hovězí vývar 833 x 1251 px.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
55 min

Suroviny

Na vývar:

  • cca 500 g hovězích žeber
  • 3 morkové kosti
  • 1 cibule
  • Čtrvtka celeru
  • 3 mrkve
  • 3 petržele
  • 4 stroužky česneku
  • Nové kořeni, sůl a celý pepř
  • Čerstvá petrželová nať
  • Jarní cibulka

Na knedlíčky:

  • 200 g kuřecích jater
  • 2 kusy vajec
  • 2 lžíce majoránky (sušené)
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 cibule (nasekané najemno)
  • 100 g strouhanky
  • Sůl
  • Pepř

Suroviny si lehce pokrájejte a vložte do hrnce.

Zalijte vodou až po rysku a zavřete hrnec.

Zvolte „ruční režim“, vaření „pod tlakem“ a poté „expresní vaření s tlakem“. Vařte 50 minut.

Po uvaření, když je maso měkké, vše přes cedník scedit do hrnce, maso natrhat, zeleninu nakrájet a vložit zpět do hrnce.

Knedlíčky dělat podle uvedených surovin, doporučuji si jeden knedlíček udělat na zkoušku.

Nakonec nechat znovu povařit (5 minut) a dochutit podle chuti.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše