• Rady & Tipy
  • 18.12.2023

Jak na domácí grilování v zimě

5 (1x)
Jak na domácí grilování v zimě  - header 133.png

Poradíme vám, jak si v zimě můžete ugrilovat chutný oběd či večeři. Máme pro vás také několik tipů na zdravé suroviny. Pamatujte na to, že i v zimě můžete jíst zdravě a zároveň chutně.

Grilování v zimě: Vybavte se inteligentním elektrickým grilem

S jakým vybavením si doma během zimních měsíců jednoduše, a hlavně bezpečně ugrilujete chutné a zdravé pokrmy? Rozhodně se neobejdete bez inteligentního elektrického grilu, se kterým můžete bez obav připravovat chutné grilované pochoutky i pod střechou.

Úžasnou grilovačku zažijete jednoznačně díky  Optigrillu 4in1 od Tefalu, se kterým připravíte spoustu pochoutek pro celou svou rodinu. Čím si vás zaručeně získá? Jak už označení 4v1 napovídá, zahrnuje čtyři přístroje v jednom. Jde konkrétně o první inteligentní elektrický gril, který je zároveň i barbecue, trouba a pomocník pro přípravu kompletního menu.

Tento chytrý pomocník se navíc může pochlubit patentovanou technologií, s jejíž pomocí změří na milimetr tloušťku masa, ryb nebo zeleniny, spočítá množství a automaticky nastaví dobu grilování. Při grilování doma v zimě přitom nemusíte díky Optigrillu 4in1 nic hlídat. Nejen že tento chytrý elektrický gril zahrnuje 9 automatických programů. Jeho barevný indikátor vám dá sám vědět, až bude grilovaný pokrm hotový.

Jíme zdravě v zimě aneb Užijme si zdravější grilování

Grilování na Optigrillu 4in1 od Tefalu je zdravější než na jakémkoliv jiném elektrickém grilu. Z jakého důvodu? Optigrill 4in má jedinečný sklon nepřilnavých grilovacích desek, které pomáhají lépe odvádět tuk do odkapávací nádoby.

V březnu roku 2011 jsme provedli interní test na syrovém burgeru s 20 procenty tuku. Hotový pokrm obsahoval o 44 procent méně tuku ve srovnání s tím, když bychom jej připravili na elektrickém grilu s klasickým sklonem grilovacích desek.

Suroviny na zimní grilování: Poctivé, čerstvé i lokální

Jaké suroviny používat během zimního grilování? Vsaďte na čerstvé maso koupené u místního řezníka. Na grilu se budou perfektně vyjímat kuřecí prsa, krůtí plátky, vepřové kotlety nebo hovězí steaky. Máte-li rádi ryby, nezapomeňte ani na ně. Na grilu báječně chutná třeba pstruh, v rámci zimních receptů si můžete připravit také plátky z tresky, tuňáka či lososa.

Co se týče výběru zeleniny, zimní období nabízí opravdu skvělé možnosti. Grilujte plátky dýně, kolečka kukuřice, plátky cibule či malá cherry rajčátka. Na grilu je skvělá také paprika, lilek baklažán, cuketa, mrkev nebo kukuřice. Kromě grilované zeleniny mohou vegani a vegetariáni místo masa sáhnout také po tofu, které je skvělým zdrojem bílkovin.

Tipy na zimní recepty

Při grilování v zimě si můžete doma připravit na Optigrillu 4in1 pestrou škálu zdravých i chutných pokrmů. Přinášíme několik tipů na zimní recepty, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

Šťavnatý domácí hamburger z hovězího masa

Grilovaný pstruh na bylinkách

Grilovaná cuketa plněná bezmasou směsí

Návod na zdravé stravování v zimě

Výše uvedené recepty dokazují, že i přes zimu můžeme jíst zdravě. Chce to v prvé řadě vyloučit přebytek rafinovaných sacharidů, jako jsou bílý cukr, mouka a sladkosti, a nasycených tuků. Přestaňte také nadměrně solit a vyhýbejte se polotovarům i smaženým, tučným a konzervovaným jídlům.

Při zdravém stravování v zimě byste měli do jídelníčku zařadit dostatek čerstvých surovin. V prvé řadě se zaměřte na kvalitní bílkoviny, které najdete v masu, rybách, tofu či fazolích. Nezbytný je také dostatečný příjem zeleniny a ovoce. V zimě do svého jídelníčku dále zařaďte oříšky, semínka, celozrnné obiloviny a zdravé rostlinné oleje.

S těmito zdravými surovinami připravíte s využitím Optigrillu 4v1 od Tefalu skutečně rozmanitá jídla. Vzhledem k tomu, že tento pomocník obsahuje čtyři přístroje v jednom - tedy inteligentní gril, barbecue, troubu a pomocníka pro přípravu kompletního menu - zajistí vám neuvěřitelnou flexibilitu při vaření. Díky Optigrillu 4v1 tak připravíte skvělá jídla plná chuti, která jsou zároveň zdravá a kterými si v zimě spokojeně naplníte bříško.

Grilování v zimě je skvělým způsobem, jak si můžete užít chutné a zdravé grilované pokrmy i za mrazivého počasí v pohodlí domova. S využitím inteligentního elektrického grilu Optigrill 4v1 od Tefalu, který kombinuje funkce grilu, barbecue, trouby a nabízí automatické nastavení času a teploty pro různé druhy pokrmů, velmi snadno a pohodlně připravíte grilované pochoutky pro celou rodinu.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše