• Recepty
  • 2.2.2024

Královská kreveta a těstoviny linguine s mozzarellou burrata

kreveta linguine.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 10 královských krevet
  • 30 ml nízkotučné smetany
  • 400 g těstovin linguine
  • Olivový olej
  • 1 kulička sýra burrata (200 g)
  • 0,5 svazku bazalky
  • Sůl, pepř
  • Skořápky a hlavy 6 královských krevet
  • 2 šalotky
  • 1 cibule
  • 2 stonky celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g rajčatové pasty
  • 2 lžíce koňaku
  • 10 kuliček pepře
  • 1 hrst kostek ledu
  • Olivový olej

Připravte si krevetový bisque. Oloupejte všechny krevety kromě 4, hlavy a ocasy ponechte. Dejte všechny skořápky a hlavy stranou pro polévku bisque.

Česnek oloupejte, cibuli a šalotku nakrájejte i se slupkou na poloviny a vše orestujte na pánvi bez oleje a másla.

Zahřejte velkou pánev na vysokou teplotu a před restováním ingrediencí vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená. Skořápky a hlavy osmahněte v oleji a co nejvíce je nalámejte vařečkou. Přidejte osmahlou cibuli a šalotku, celer, česnek a kuličky pepře. Nechejte orestovat a poté flambujte koňakem, plameny nechejte, ať samy pohasnou. Přidejte kostky ledu.

Promíchejte a seškrábněte dno pánve stěrkou, aby se uvolnila šťáva z vaření. Zalijte vodou. Přidejte rajčatovou pastu, přikryjte a vařte na mírném ohni 40 minut.

Sceďte bisque přes sítko, cedník nebo jemné sítko. Nalijte do velké pánve s vysokým okrajem a nechejte mírně zredukovat.

Připravte si těstoviny. Vodu ve velkém hrnci přiveďte k varu a dochuťte solí. Přidejte těstoviny a vařte polovinu doby uvedené na obalu.

Současně rozehřejte nepřilnavou pánev s kapkou olivového oleje. Krevety lehce osolte a opepřete a poté je zprudka opečte při vysoké teplotě. Jednou je bez míchání obraťte, aby z nich nevytekla šťáva. 4 celé krevety dejte stranou. Zbývající krevety nakrájejte na 2 nebo 3 kusy.

Pánev deglazujte naběračkou bisque. Do zredukovaného bisque přidejte těstoviny. Přidejte kousky krevet. Nahoru položte celé krevety. Posypte nasekanou bazalkou a kousky burraty.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše