Připravte těsto: V samostatné misce rozšlehejte vejce. Zvažte je a nalijte 75 g do mísy mixéru s připojeným mixérem (zbytek uchovejte v lednici). Přidejte teplou vodu, droždí a olivový olej. Zmáčkni ‘‘Start‘‘.
Doba trvání: 30s Rychlost: V4
Nechte 5 minut odpočívat.
Vyměňte nástavec mixéru za hnětací hák, přidejte mouku, sůl a cukr do mísy mixéru a stiskněte „Start“.
Nástavec: Hnětací hák
Doba trvání: 3min Rychlost: V3
Doba trvání: 10min Rychlost: V4
Kuchyňskou škrabkou oškrábejte okraje mísy, abyste z těsta vytvarovali kouli. Přikryjte čistou utěrkou, dejte na teplé místo (například blízko radiátoru) na 2 hodiny, nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
Pro konečné úpravy: Pracovní plochu posypte moukou a těsto vyválejte na obdélník asi 30 x 40 cm tak, aby kratší strana směřovala k vám. Jemně rozetřete tahini zadní částí lžíce na 2/3 těsta a horní třetinu nechte holou. Smíchejte cukr a skořici a posypte tahini.
Těsto přeložte přes náplň na 3: holou třetinu těsta přeložte přes náplň, pak přes ni přeložte spodní třetinu jako peněženku.
Vystřihněte 10 proužků o šířce 3 cm. Každý proužek přestřihněte napůl, aniž byste je zcela oddělili od konce, pak oba prameny stočte k sobě a zároveň je trochu zatáhněte, abyste je natáhli a výsledný cop srolujte kolem sebe. Rohlíky položte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte je a nechte kynout dalších 30 až 45 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Troubu předehřejte na 160°C.
Vršek rohlíků potřeme vajíčkem z lednice a posypeme sezamovými semínky. Pečeme v troubě asi 20 minut.
Podávejte teplé i studené.
Doporučené produkty