• Recepty
  • 27.5.2024

Kuřecí paličky s jogurtovou marinádou zeleninovými plackami - recept pro horkovzdušnou duální fritézu #TefalLetniRecepty

5 (1x)
Kuřecí_paličky_s_jogurtovou_marinádou_zeleninovými_plackami.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
60 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

  • kuřecí paličky 8 ks
  • bílý jogurt tučný 200 g
  • olivový olej
  • koření garam masala 1 PL
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl
  • plocholistá petrželka hrst

  • cuketa 1/2
  • červená cibule 1 ks
  • mrkev 1 ks
  • cizrnová mouka 4 PL
  • sůl
  • římský kmín 1 lžička
  • koriandr koření 1 lžička

  • jogurt 100 g
  • citronová šťáva z ½ citrónu
  • nasekaná bazalka hrst
  • sůl

Připravíme si marinádu z jogurtu, olivového oleje, citronové šťávy a kůry, koření garam masala, soli a nasekané plocholisté petržele.

Kuřecí paličky zbavíme spodního kloubu a marinujeme cca 1 hodinu.

Mezitím si nakrájíme zeleninu na plátky a smíchala s koriandrem, římským kmínem a 4 lžícemi cizrnové mouky, solí a olivovým olejem.

Zapneme si  – pro kuřecí paličky použijeme funkci gril, grilujeme zhruba 25 minut, a pro zeleninu funkci horkovzdušného fritování.

Pro přípravu dipu si nachystáme suroviny, které promícháme a dochutíme solí.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše