• Oběd
  • 23.1.2022

Květák plněný rybou s bramborami - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

6-24.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
5 min
Vaření
Vaření
35 min

Suroviny

  • 1 středně velký květák
  • 2 filety losos
  • 1,4 L voda
  • 500 g brambory
  • 500 g zakysaná smetana
  • 20 g kukuřičný škrob
  • 1 kostka zeleninový vývar
  • 2 polévkové lžíce kari
  • 2 polévkové lžíce citronová šťáva
  • sůl
  • pepř

Z květáku odstraňte listy.

500 g brambor oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte stranou.

Nalijte 0,7 l vody do mísy robota.

Květák dejte do vnitřního napařovacího košíku, v případě potřeby jej rozkrojte na polovinu.

Vnitřní napařovací košík umístěte do mísy.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Květák vyjměte a vložte do pekáče.

Nakrájené brambory vložte do vnitřního napařovacího košíku a vyměňte vodu v míse.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Brambory rozložte do pekáče kolem květáku a dejte stranou.

Do mísy vložte 2 filety z lososa se 2 lžícemi citronové šťávy a 100 g zakysané smetany.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Stěrkou setřete stěny mísy.

Květák naplňte lososovou směsí.

Předehřejte troubu na 180 °C.

Do mísy přidejte 400 g zakysané smetany, 20 g kukuřičného škrobu, 1 kostku zeleninového vývaru, 2 lžíce kari, sůl a pepř.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Plněný květák a brambory zalijte omáčkou.

Pečte na 180 °C po dobu 10 min. a poté ihned servírujte.

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.