Lehký letní dort Pavlova pro začátečníky - recept pro Masterchef Grande QB813
Počet osob
8
Obtížnost
lehký
Příprava
10 min
Vaření
75 min
Suroviny
4 bílky
špetka soli
90 g krupicového cukru
90 g moučkového cukru
3 g vanilkového extraktu
1/2 lžičky octu
6 g kukuřičné mouky
284 ml husté šlehačky
40 g krupicového cukru
450 g malin nebo jahod
mísa
metla na šlehání
BUDETE POTŘEBOVAT:
mísu a metlu na šlehání POSTUP:
Příprava sněhu:
Předehřejte troubu na 110 °C. Do nerezové mísy přidejte bílky se solí a nasaďte šlehací metlu. Šlehejte 2 a půl minuty nejvyšší rychlostí. Za stálého šlehání přidejte krupicový cukr a šlehejte, dokud sníh není dostatečně pevný. Snižte rychlost na 4, přidejte kukuřičný škrob, moučkový cukr a 15 vteřin šlehejte rychlostí 4.
Pomocí kroužku o průměru 10 cm rozdělte směs na 8 pusinek a uhlaďte je zadní stranou lžíce. Pečte okolo 1 hodiny 15 minut. Vypněte troubu a nechejte v ní pusinky ještě hodinu chladnout. Potom je přemístěte na mřížku.
Příprava šlehačky:
Očistěte mísu a metlu a vložte do mixéru. Smetanu ke šlehání společně s cukrem přidejte do mísy a šlehejte 30 vteřin rychlostí 5. Pozorně sledujte, kdy šlehačka začíná houstnout. Než bude čas šlehačku použít, nechejte ji v chladu.
Sestavení:
Sněhový korpus zakryjte vrstvou šlehačky a navrch rozmístěte ovoce. Pro ještě lepší chuťový zážitek vložte dort hodinu před servírováním do lednice.
TIP: ozdobte sezónním ovocem (maliny, borůvky, jahody) a mandlovými lupínky
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.