• Recepty
  • 3.5.2021

Lehký letní dort Pavlova pro začátečníky - recept pro Masterchef Grande QB813

Digital-Pavlova with red fruits-Pavlova aux fruits rouges_iStock-851904172.png
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
75 min

Suroviny

  • 4 bílky
  • špetka soli
  • 90 g krupicového cukru
  • 90 g moučkového cukru
  • 3 g vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky octu
  • 6 g kukuřičné mouky
  • 284 ml husté šlehačky
  • 40 g krupicového cukru
  • 450 g malin nebo jahod

  • mísa
  • metla na šlehání

BUDETE POTŘEBOVAT:

mísu a metlu na šlehání
image.png
POSTUP:

Příprava sněhu:

image.png

Předehřejte troubu na 110 °C.
Do nerezové mísy přidejte bílky se solí a nasaďte šlehací metlu.
Šlehejte 2 a půl minuty nejvyšší rychlostí.
Za stálého šlehání přidejte krupicový cukr a šlehejte, dokud sníh není dostatečně pevný.
Snižte rychlost na 4, přidejte kukuřičný škrob, moučkový cukr a 15 vteřin šlehejte rychlostí 4.

Pomocí kroužku o průměru 10 cm rozdělte směs na 8 pusinek a uhlaďte je zadní stranou lžíce.
image.png

Pečte okolo 1 hodiny 15 minut.
Vypněte troubu a nechejte v ní pusinky ještě hodinu chladnout.
Potom je přemístěte na mřížku.

Příprava šlehačky:

Očistěte mísu a metlu a vložte do mixéru.
Smetanu ke šlehání společně s cukrem přidejte do mísy a šlehejte 30 vteřin rychlostí 5.
Pozorně sledujte, kdy šlehačka začíná houstnout.
Než bude čas šlehačku použít, nechejte ji v chladu.

Sestavení:

Sněhový korpus zakryjte vrstvou šlehačky a navrch rozmístěte ovoce.
image.png

Pro ještě lepší chuťový zážitek vložte dort hodinu před servírováním do lednice.

TIP: ozdobte sezónním ovocem (maliny, borůvky, jahody) a mandlovými lupínky

Dobrou chuť!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše