• Oběd
  • 12.5.2021

Medem glazovaná vepřová panenka na kachním sádle s bramborami - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill

Large-Filet mignon with honey, Sarladaise potatoes_Filet mignon au miel, pommes sarladaises 4.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
53 min

Suroviny

  • 1 vepřová panenka
  • 1,2 kg brambor
  • 60 g kachního nebo husího sádla
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 svazek listové petrželky
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl a pepř

1 | Vepřovou panenku nakrájejte na plátky silné 3–4 cm.
V hluboké misce smíchejte med, olej a sójovou omáčku a přidejte plátky vepřové panenky.
Nechte marinovat nejméně 30 minut.

2 | Mezitím oloupejte brambory.
Nakrájejte je na tenké plátky cca 3 mm silné, poté je umyjte, osušte a přesuňte do misky.
Přidejte oloupané, drcené stroužky česneku, kachní nebo husí sádlo, sůl a pepř.
Opatrně smíchejte a přesuňte do košíku na hranolky fritézy s grilem Easy Fry.

3 | Vložte košík do střední části fritézy s grilem Easy Fry s odkapávací miskou
vespodu a pečte v režimu HRANOLKY (200 °C) po dobu 30 minut.
Během pečení jednou či dvakrát otočte.

4 | Po dokončení programu přidejte do brambor nadrobno nakrájenou petrželku a promíchejte.
Grilovací podnos umístěte nad brambory a předehřívejte 13 minut v režimu GRILOVÁNÍ.

5 | Po zaznění časovače umístěte na horký podnos plátky panenky, zavřete dvířka
a pečte v MANUÁLNÍM režimu při 200 °C po dobu 10 minut.
V půlce pečení maso otočte.

Brambory podávejte s medem glazovanými plátky vepřové panenky.

Dobrou chuť!

image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše