Medem glazovaná vepřová panenka na kachním sádle s bramborami - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osob
6
Obtížnost
lehký
Příprava
20 min
Vaření
53 min
Suroviny
1 vepřová panenka
1,2 kg brambor
60 g kachního nebo husího sádla
1 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 svazek listové petrželky
5 stroužků česneku
1 lžíce oleje
Sůl a pepř
1 | Vepřovou panenku nakrájejte na plátky silné 3–4 cm. V hluboké misce smíchejte med, olej a sójovou omáčku a přidejte plátky vepřové panenky. Nechte marinovat nejméně 30 minut.
2 | Mezitím oloupejte brambory. Nakrájejte je na tenké plátky cca 3 mm silné, poté je umyjte, osušte a přesuňte do misky. Přidejte oloupané, drcené stroužky česneku, kachní nebo husí sádlo, sůl a pepř. Opatrně smíchejte a přesuňte do košíku na hranolky fritézy s grilem Easy Fry.
3 | Vložte košík do střední části fritézy s grilem Easy Fry s odkapávací miskou vespodu a pečte v režimu HRANOLKY (200 °C) po dobu 30 minut. Během pečení jednou či dvakrát otočte.
4 | Po dokončení programu přidejte do brambor nadrobno nakrájenou petrželku a promíchejte. Grilovací podnos umístěte nad brambory a předehřívejte 13 minut v režimu GRILOVÁNÍ.
5 | Po zaznění časovače umístěte na horký podnos plátky panenky, zavřete dvířka a pečte v MANUÁLNÍM režimu při 200 °C po dobu 10 minut. V půlce pečení maso otočte.
Brambory podávejte s medem glazovanými plátky vepřové panenky.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.