KROK 1: Připravte pusinky: Troubu předehřejte na 150 °C.
KROK 2: Vložte bílky do mísy kuchyňského robotu. Zmáčkněte "Start".
- Nástavec: Flex metla
1. Doba trvání: 1 min Rychlost: V7
2. Doba trvání: 45 s Rychlost: V8
KROK 3: Stiskněte "Start" a přidejte cukr po lžících, mezi každým přidáním počkejte 5 až 10 sekund.
- Nástavec: Flex metla
1. Doba trvání: 2 min Rychlost: V3
KROK 4: Stiskněte tlačítko "Start" a spusťte kuchyňský robot, dokud nebudou pusinky velmi hladké a lesklé, beze stop cukrových zrn.
- Nástavec: Flex metla
1. Doba trvání: 2 min Rychlost: V3
KROK 5: Kukuřičnou mouku nařeďte octem a nalijte na pusinky, stiskněte "Start".
- Nástavec: Flex metla
1. Doba trvání: 10 s Rychlost: V6
KROK 6: Jako vodítko nakreslete na pečicí papír na plech 18-20 cm kruh. Pusinky nalijte do kruhu a pomocí malé špachtle nebo nože s kulatým ostřím vytvarujte pavlovu do mírně ploché kopule
KROK 7: Snižte teplotu trouby na 120 °C a pečte 1 hodinu. Troubu vypněte a nechte v uzavřené troubě úplně vychladnout alespoň 1 hodinu, poté pusinky opatrně sejměte z papíru a naaranžujte na servírovací misku.
KROK 8: Na ozdobu: Nakrájejte rebarboru a 100 g jahod. Vložte je do hrnce s cukrem a vařte 12 minut, abyste získali kompot. Nechte vychladnout.
KROK 9: Připravte si šlehačku: plnotučnou smetanu a moučkový cukr nalijte do misky kuchyňského robotu a stiskněte "Start".
- Nástavec: Flex metla
1. Doba trvání: 2 min 30 s Rychlost: V5
2. Doba trvání: 1 min 15 s Rychlost: V6
3. Doba trvání: 30 s Rychlost: V7
KROK 10: Na pavlovu nalijte šlehačku a jahodovo-rebarborový kompot. Přidejte zbývající jahody a podávejte.
TIP: Můžete udělat mini pavlovy, ale textura nebude tak dokonalá jako velká pavlova, zvenku křupavá a uvnitř měkká. Ovoce přizpůsobte své chuti a ročnímu období.
Doporučené produkty