• Recepty
  • 2.4.2024

Pavlova s jahodami - Kuchyňský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

Pavlova s jahodami.jpg
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
120 min

Suroviny

  • 200 ml studené smetany ke šlehání
  • 20 g moučkového cukru
  • 6 bílků
  • 330 g moučkového cukru
  • 10 g kukuřičného škrobu (1 zarovnaná polévková lžíce)
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • 300 g rebarbory
  • 50 g cukru
  • 250 g jahod

KROK 1: Připravte pusinky: Troubu předehřejte na 150 °C.

KROK 2: Vložte bílky do mísy kuchyňského robotu. Zmáčkněte "Start".

- Nástavec: Flex metla

1. Doba trvání: 1 min Rychlost: V7

2. Doba trvání: 45 s Rychlost: V8

KROK 3: Stiskněte "Start" a přidejte cukr po lžících, mezi každým přidáním počkejte 5 až 10 sekund.

- Nástavec: Flex metla

1. Doba trvání: 2 min Rychlost: V3

KROK 4: Stiskněte tlačítko "Start" a spusťte kuchyňský robot, dokud nebudou pusinky velmi hladké a lesklé, beze stop cukrových zrn.

- Nástavec: Flex metla 

1. Doba trvání: 2 min Rychlost: V3

KROK 5: Kukuřičnou mouku nařeďte octem a nalijte na pusinky, stiskněte "Start".

- Nástavec: Flex metla 

1. Doba trvání: 10 s Rychlost: V6

KROK 6: Jako vodítko nakreslete na pečicí papír na plech 18-20 cm kruh. Pusinky nalijte do kruhu a pomocí malé špachtle nebo nože s kulatým ostřím vytvarujte pavlovu do mírně ploché kopule

KROK 7: Snižte teplotu trouby na 120 °C a pečte 1 hodinu. Troubu vypněte a nechte v uzavřené troubě úplně vychladnout alespoň 1 hodinu, poté pusinky opatrně sejměte z papíru a naaranžujte na servírovací misku.

KROK 8: Na ozdobu: Nakrájejte rebarboru a 100 g jahod. Vložte je do hrnce s cukrem a vařte 12 minut, abyste získali kompot. Nechte vychladnout.

KROK 9: Připravte si šlehačku: plnotučnou smetanu a moučkový cukr nalijte do misky kuchyňského robotu a stiskněte "Start".

- Nástavec: Flex metla 

1. Doba trvání: 2 min 30 s Rychlost: V5

2. Doba trvání: 1 min 15 s Rychlost: V6

3. Doba trvání: 30 s Rychlost: V7

KROK 10: Na pavlovu nalijte šlehačku a jahodovo-rebarborový kompot. Přidejte zbývající jahody a podávejte.

TIP: Můžete udělat mini pavlovy, ale textura nebude tak dokonalá jako velká pavlova, zvenku křupavá a uvnitř měkká. Ovoce přizpůsobte své chuti a ročnímu období.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše