• Oběd
  • 10.10.2023

Pečená vepřová panenka s bylinkami na pánvi Tefal Ingenio

4 (2x)
Pečená vepřová panenka s bylinkami.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 1 kus vepřové panenky (cca 700 gramů)
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • 1 polévkovou lžíci celého barevného pepře
  • 1 čajovou lžičku hrubozrnné soli
  • olivový olej

Postup receptu

1. Barevný pepř rozdrťte v hmoždíři, smíchejte s hrubozrnnou solí a dále s lístky rozmarýnu a tymiánu. Tuto směs rozprostřete rovnoměrně na kuchyňském prkénku.

2. Vepřovou panenku očistěte, zbavte blan a rovnoměrně potřete olivovým olejem. Následně ji ze všech stran obalte v připravené směsi z barevného pepře, soli a bylinek.

3. Následovat bude správný postup, jak upéct vepřovou panenku v celku. Rozpalte na sporáku pánev, která je zároveň vhodná do trouby, a na této pánvi vepřovou panenku opečte za všech stran tak, aby se maso na povrchu dostatečně zatáhlo.

4. V dalším kroku přendejte pánev ze sporáku do trouby, kterou jste předehřáli na 200 °C. Vepřovou panenku v troubě nechte dopéct zhruba po dobu 10 minut. Po uplynutí této doby panenku z trouby vyndejte, nechte chvíli odpočinout a poté nakrájejte na plátky.

5. Vepřovou panenku podávejte s bramborovou kaší nebo opečenou zeleninou.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše