• Recepty
  • 5.12.2024

Polévka ze spamu a brambor (Spam Gamja Jjigae) - korejský recept pro varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Polievka zo Spamu a zemiakov Spam Gamja Jjigae.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

  • 20 g sušené konbu
  • 1,2l vody
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 l vývaru (vyrobeno v krocích 1/2)
  • 1 plechovka spamu (340 g)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 10 g moučkového cukru
  • 20 g kukuřičné mouky
  • 0,5 lžičky chilli vloček
  • 2 lžíce doenjang
  • 2 lžíce gochujang
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 600 g brambor, oloupaných a nakrájených na 4 nebo 6 kusů (podle velikosti)

KROK 1: Sušené konbu vložte do mísy mixéru a zalijte 1,2 litry vody a 3 lžícemi rybí omáčky.

KROK 2: Spusťte program.

KROK 3: Po uvaření nechte 10 minut louhovat a vývar přeceďte do velké nádoby, abyste odstranili konbu. Přidejte moučkový cukr, kukuřičnou mouku, chilli vločky, doenjang, gochujang, sójovou omáčku a nasekaný česnek. Míchejte, aby se všechny ingredience rozpustily.

KROK 4: Nalijte směs do mísy mixéru a přidejte nakrájené brambory.

KROK 5: Spusťte program.

KROK 6: Připravte náplň: plechovku Spamu nakrájejte na 2 cm kostky. Rozpalte pánev se 2 lžícemi rostlinného oleje a 5 minut smažte nakrájenou červenou cibuli. Přidejte kostky Spamu a vařte 3 minuty, pravidelně otáčejte dozlatova.

KROK 7: Polévku podávejte horkou s kostkami Spam. Pokud chcete, ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou.

TIP: Spam je masová konzerva, která byla kdysi spojována s přídělovým systémem za druhé světové války. Dnes je hvězdnou přísadou v mnoha korejských receptech. Speciální ingredience jako konbu, rybí omáčka, lepkavá rýžová mouka, doenjang a gochujang lze nalézt v asijských obchodech s potravinami nebo objednat online.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše