KROK 1: Sušené konbu vložte do mísy mixéru a zalijte 1,2 litry vody a 3 lžícemi rybí omáčky.
KROK 2: Spusťte program.
KROK 3: Po uvaření nechte 10 minut louhovat a vývar přeceďte do velké nádoby, abyste odstranili konbu. Přidejte moučkový cukr, kukuřičnou mouku, chilli vločky, doenjang, gochujang, sójovou omáčku a nasekaný česnek. Míchejte, aby se všechny ingredience rozpustily.
KROK 4: Nalijte směs do mísy mixéru a přidejte nakrájené brambory.
KROK 5: Spusťte program.
KROK 6: Připravte náplň: plechovku Spamu nakrájejte na 2 cm kostky. Rozpalte pánev se 2 lžícemi rostlinného oleje a 5 minut smažte nakrájenou červenou cibuli. Přidejte kostky Spamu a vařte 3 minuty, pravidelně otáčejte dozlatova.
KROK 7: Polévku podávejte horkou s kostkami Spam. Pokud chcete, ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou.
TIP: Spam je masová konzerva, která byla kdysi spojována s přídělovým systémem za druhé světové války. Dnes je hvězdnou přísadou v mnoha korejských receptech. Speciální ingredience jako konbu, rybí omáčka, lepkavá rýžová mouka, doenjang a gochujang lze nalézt v asijských obchodech s potravinami nebo objednat online.
Doporučené produkty