• Oběd
  • 23.1.2022

Rybí ragú - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

6-37.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 500 g mník
  • 100 g mrkve
  • 100 g fenykl
  • 30 g řapíkatý celer
  • 50 g šalotky
  • 100 ml olivový olej
  • 100 ml bílé víno
  • 200 ml drůbeží vývar
  • 2 g mletý šafrán
  • 400 ml smetana
  • sůl a pepř

Bílé víno můžete nahradit koňakem a zeleninu rajčaty a připravit tak rybu na americký způsob.

500 g mníku nakrájejte na kostky o velikosti asi 3 cm.

Oloupejte zeleninu. 100 g fenyklu, 30 g celeru, 100 g mrkve a 50 g šalotky nakrájejte na kousky.

Šalotku a 100 ml oleje dejte do kuchyňského robotu vybaveného mixérem.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Otvorem ve víku přidejte 100 ml bílého vína a stiskněte tlačítko „Start“.

Na konci programu přidejte otvorem ve víku mníka, zeleninu a 200 ml drůbežího vývaru.

Osolte a opepřete.

Zmáčkněte 'Start'.

Jakmile je vaření hotové, vyjměte polovinu vývaru a smíchejte ho se 400 ml smetany a 2 g šafránu.

Rybu a zeleninu dejte na talíř a zalijte omáčkou.

Ihned podávejte.

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.