Sametový Red velvet dort - recept pro Masterchef Grande QB813
2.5 (2x)
Počet osob
12
Obtížnost
střední
Příprava
10 min
Vaření
105 min
Suroviny
Na těsto:
300 g krupicového cukru
250 g mouky
240 ml mléka
1 polévková lžíce vinného octu nebo šťáva z citronu
120 g másla
12 g neslazeného kakaového prášku (hořké kakao)
2 velká vejce
1 balíček kypřicího prášku
1 lžička vanilkové příchutě
1 lžička soli
1 lžička červené gelové potravinářské barvy
Na krém:
460 g krémového sýru
180 ml smetany ke šlehání
120 g velmi jemně mletého cukru
1 lžička vanilkové příchutě
BUDETE POTŘEBOVAT:
mísu, metlu na mísení, metlu na šlehání
POSTUP:
Příprava dortu:
Začněte předehřátím trouby na 175 °C. Všechny ingredience na korpus vložte do mísy s nasazenou metlou na mísení. Nasaďte víko a šlehejte 30 vteřin nejnižší rychlostí, potom během tří minut postupně zvyšujte rychlost ze 2 na 4. Rozdělte těsto do dvou dortových forem vyložených pečicím papírem, uhlaďte a pečte 25 až 35 minut. Nechte 10 minut chladnout. Formu zaklopte mřížkou a zlehka vyklopte. Nechejte úplně vychladnout a potom zakryjte potravinovou fólií. Dejte do lednice aspoň na hodinu, nejlépe ale přes noc.
Příprava krému:
V nerezové míse s nasazenou metlou na šlehání šlehejte krémový sýr s cukrem 30 vteřin s postupným přidáváním rychlosti až na stupeň 4: směs musí být hladká a krémová, ale ne tekutá. Přidejte vychlazenou smetanu a vanilku, šlehejte 30 vteřin rychlostí 3 a potom na další dvě minuty zvyšte rychlost na maximum.
Sestavení:
Oba korpusy rozkrojte podélně na dvě poloviny a namažte vevnitř krémem. Naskládejte vrstvy na sebe, vždy protřete krémem, a nakonec naneste tenkou vrstvu i navrch. Dejte dort na 10 minut do lednice a potom ozdobte zbytkem krému.
TIP: povrch ozdobte čerstvým červeným ovocem, může být i sušené (např. maliny sušené mrazem), na Valentýna přidejte cukrářská srdíčka! Krém můžete udělat z jakéhokoli čerstvého sýru - Lučina, Mascarpone, odlehčená varianta může být s tvarohem.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.