• Oběd
  • 4.3.2024

Smažený mořský vlk s rybí omáčkou

Smažený mořský vlk s rybí omáčkou.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
17 min

Suroviny

  • 1 kus galangalu (15 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stonek citronové trávy
  • 1 350 g celého mořského vlka (zbaveného šupin a vykuchaného)
  • Sůl
  • 2 lžíce palmového cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce vody

Oloupejte a nakrájejte kousek galangalu na třetiny. Stroužky česneku oloupejte a rozpulte. Odstraňte klíčky. Stonek citronové trávy rozkrojte podélně napůl a poté nakrájejte na třetiny. Vnitřek ryby okořeňte a vložte do ní náplň.

Vložte desku do spotřebiče a nastavte program GRIL na 200 °C pro předehřátí na 10 minut.

Jakmile je předehřátí dokončeno, vložte rybu do fritézy Easy Fry s grilovací deskou a spusťte program GRIL na 200 °C na 7 minut.

Mezitím smíchejte v malé misce palmový cukr, rybí omáčku a vodu.

Rybu naservírujte na talíř s omáčkou. Rybu při krájení přelijte omáčkou. Dobrou chuť!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše