Troubu předehřejte na 190 °C.
Formu na pečení o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. Můžete jej také namazat máslem nebo olejem ve spreji.
Připravte si těsto na brownies. Kousky čokolády a másla dejte do misky. Připravte si vodní lázeň. Do hrnce dejte trochu vody a přiveďte k varu. Umístěte misku do hrnce s vypnutým plamenem. Když se čokoláda a máslo začnou rozpouštět, pravidelně míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nebude hladká.
Vejce, vanilkový extrakt a cukr dejte do samostatné misky. Šlehejte 2 minuty dohladka. Přidejte směs čokolády a másla a šlehejte další 1 minutu. Brownies tak získají popraskaný vršek. Stěrkou přidávejte mouku a kakao, dokud se poslední kousky mouky do těsta nezapracují. Přidejte kousky vlašských ořechů a jemně promíchejte.
Těsto rovnoměrně rozetřete do formy a posypte vlašskými ořechy a kousky čokolády. Vložte do trouby a sejměte rukojeť Ingenio. Pečte po dobu 14 minut.
Vyjměte z trouby a nechejte 15 minut odpočívat, aby se pečení dokončilo. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou.