• Recepty
  • 2.2.2024

Špičkové čokoládové brownies

Špičkové čokoládové brownies.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
14 min

Suroviny

  • 120 g hořké čokolády na vaření
  • 120 g osoleného másla
  • 3 vejce
  • 100 g hnědého krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 110 g mouky na pečivo
  • 1 lžíce kakaa
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 50 g kousků čokolády
  • 20 g vlašských ořechů
  • 4 kopečky zmrzliny z Madagaskarské vanilky
  • Karamelová omáčka

Troubu předehřejte na 190 °C.

Formu na pečení o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. Můžete jej také namazat máslem nebo olejem ve spreji.

Připravte si těsto na brownies. Kousky čokolády a másla dejte do misky. Připravte si vodní lázeň. Do hrnce dejte trochu vody a přiveďte k varu. Umístěte misku do hrnce s vypnutým plamenem. Když se čokoláda a máslo začnou rozpouštět, pravidelně míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nebude hladká.

Vejce, vanilkový extrakt a cukr dejte do samostatné misky. Šlehejte 2 minuty dohladka. Přidejte směs čokolády a másla a šlehejte další 1 minutu. Brownies tak získají popraskaný vršek. Stěrkou přidávejte mouku a kakao, dokud se poslední kousky mouky do těsta nezapracují. Přidejte kousky vlašských ořechů a jemně promíchejte.

Těsto rovnoměrně rozetřete do formy a posypte vlašskými ořechy a kousky čokolády. Vložte do trouby a sejměte rukojeť Ingenio. Pečte po dobu 14 minut.

Vyjměte z trouby a nechejte 15 minut odpočívat, aby se pečení dokončilo. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše