Špíz z vepřové panenky, s grilovanou zeleninou, fazolkami a pepřovo-koprovou omáčkou - recept od @davidvkuchyni pro Tefal Optigrill Elite
Počet osob
2
Obtížnost
lehký
Příprava
1440 min
Vaření
8 min
Suroviny
Recept (2 porce):
Špíz:
1 vepřová panenka
1 lžička barevného pepře
2 stroužky česneku
1 lžička oregána
1 lžička tymiánu
Sůl olivový olej
1 červená cibule
Grilovaná zelenina:
1 lilek
1 cuketa
2 papriky
3 lžičky koření na grilovanou zeleninu
Sůl
Pepř
Olivový olej
Omáčka:
500ml silného masového vývaru
2 lžičky nakládaného zeleného -pepře
1 lžíce nasekaného kopru
30g másla
Sůl
Pepř
K podávání:
200 g zelených fazolek
Pažitka
Špíz z vepřové panenky, s grilovanou zeleninou, fazolkami a pepřovo-koprovou omáčkou - recept od @davidvkuchyni
Sezóna grilování jen konečně tady!
Já na všechny grilované věci použil elektrický gril Tefal Optigrill Elite. A to z důvodu, že má 12 automatických programů díky kterým zvládne každou jednotlivou ingredienci ugrilovat dokonale :-)
Je proto vhodný i pro začínající a méně zkušené kuchaře. Ve stories budete mít videorecept, kde uvidíte jak vše skvěle zvládl.
Je to skvělá věc, dělal jsem v něm i kuřecí steaky a byly dokonalé, křupavá kůžička a uvnitř hezky šťavnaté.
A navíc je nyní můžete koupit na oficiálním eshopu @tefalcz (@tefalsk) se skvělou slevou 33%
Postup:
1. Pepř, česnek, bylinky, sůl a olivový olej utřeme v hmoždíři. 2. Vepřovou panenkou očistíme, odkrojíme konce (z těch si uděláme nějakou minutku) a nakrájíme na 1 cm silné plátky. 3. Smícháme s marinádou a necháme přes noc marinovat. Já dávám do vakuovacího sáčku, rychleji se namarinuje. 4. Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Osušíme. Překrojíme kolečka na půl. 5. Cukety a papriky nakrájíme. Společně na lilkem promícháme s trochou olivového oleje. 6. Každý druh zeleniny grilujeme zvlášť. Lilek a cuketu na program "lilek", paprika má samostatný program. 7. Po ugrilování dáme do mísy a smícháme s kořením, solí a olivovým olejem. 8. Vývar svaříme do husta, přidáme pepř, osolíme, před podáváním ohřejeme, zjemníme máslem a přidáme kopr. 9. Z fazolek odrojíme konce a vaříme 4 minuty v osolené vodě. Poté zchladíme. 9. Plátky panenky napichujeme s cibulí na jehlu. 10. Špízy grilujeme na program steak, stačí cca 4 minuty. 11. Mezitím si ohřejeme grilovanou zeleninu a omáčku. 12. Servírujeme špíz, zeleninu a omáčku. Posypeme pažitkou.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.