• Oběd
  • 22.10.2021

Špíz z vepřové panenky, s grilovanou zeleninou, fazolkami a pepřovo-koprovou omáčkou - recept od @davidvkuchyni pro Tefal Optigrill Elite

spiz z veprove panenky, s grilovanou zeleninou, fazolkami a peprovo-koprovou omackou.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
1440 min
Vaření
Vaření
8 min

Suroviny

Recept (2 porce):

Špíz:

  • 1 vepřová panenka
  • 1 lžička barevného pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička oregána
  • 1 lžička tymiánu
  • Sůl olivový olej
  • 1 červená cibule

Grilovaná zelenina:

  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 2 papriky
  • 3 lžičky koření na grilovanou zeleninu
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Omáčka:

  • 500ml silného masového vývaru
  • 2 lžičky nakládaného zeleného -pepře
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • 30g másla
  • Sůl
  • Pepř

K podávání:

  • 200 g zelených fazolek
  • Pažitka

Špíz z vepřové panenky, s grilovanou zeleninou, fazolkami a pepřovo-koprovou omáčkou - recept od @davidvkuchyni

Sezóna grilování jen konečně tady!
Já na všechny grilované věci použil elektrický gril Tefal Optigrill Elite. A to z důvodu, že má 12 automatických programů díky kterým zvládne každou jednotlivou ingredienci ugrilovat dokonale :-)
Je proto vhodný i pro začínající a méně zkušené kuchaře. Ve stories budete mít videorecept, kde uvidíte jak vše skvěle zvládl.
Je to skvělá věc, dělal jsem v něm i kuřecí steaky a byly dokonalé, křupavá kůžička a uvnitř hezky šťavnaté.
A navíc je nyní můžete koupit na oficiálním eshopu @tefalcz (@tefalsk) se skvělou slevou 33%

Postup:

1. Pepř, česnek, bylinky, sůl a olivový olej utřeme v hmoždíři.
2. Vepřovou panenkou očistíme, odkrojíme konce (z těch si uděláme nějakou minutku) a nakrájíme na 1 cm silné plátky.
3. Smícháme s marinádou a necháme přes noc marinovat. Já dávám do vakuovacího sáčku, rychleji se namarinuje.
4. Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Osušíme. Překrojíme kolečka na půl.
5. Cukety a papriky nakrájíme. Společně na lilkem promícháme s trochou olivového oleje.
6. Každý druh zeleniny grilujeme zvlášť. Lilek a cuketu na program "lilek", paprika má samostatný program.
image.png

7. Po ugrilování dáme do mísy a smícháme s kořením, solí a olivovým olejem.
8. Vývar svaříme do husta, přidáme pepř, osolíme, před podáváním ohřejeme, zjemníme máslem a přidáme kopr.
9. Z fazolek odrojíme konce a vaříme 4 minuty v osolené vodě. Poté zchladíme.
9. Plátky panenky napichujeme s cibulí na jehlu.
10. Špízy grilujeme na program steak, stačí cca 4 minuty.
image.png

11. Mezitím si ohřejeme grilovanou zeleninu a omáčku.
12. Servírujeme špíz, zeleninu a omáčku. Posypeme pažitkou.

image.png

Doporučené produkty



Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše