• Svačina
  • 15.1.2022

Tmavý chléb - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

1-13.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
180 min

Suroviny

  • 150 g žitná zrna
  • 150 g špaldová zrna
  • 300 ml mléko
  • 1 polévková lžíce vinný ocet
  • 1 polévková lžíce sušené droždí
  • 80 ml agávový syrup
  • 60 g špaldová mouka
  • 30 g slunečnicová semínka
  • 30 g lněná semínka
  • 1 čajová lžička mořská sůl
  • máslo
  • 20 g ovesné vločky

TIP: Žitný chléb vydrží týden zabalený v utěrce.

Do mísy robota přidejte 150 g žitných zrn a 150 g špaldových zrn.

Přiklopte, utěsněte víko a stikněte "Start". 

Rozemletá zrna dejte stranou.

Do mísy robota přidejte 300 ml mléka a lžíci vinného octa.

Přiklopte, utěsněte víko a stikněte "Start".

Nechte 10 minut odpočívat.

Přidejte droždí a 80 ml agávového sirupu.

Přiklopte, utěsněte víko a stikněte "Start".

Přidejte rozemletá zrna, 60 g špaldové mouky, 30 g slunečnicových semínek, 30 g lněných semínek a mořskou sůl.

Přiklopte, utěsněte víko a stikněte "Start".

Na dno formy vytřené máslem rovnoměrně nasypte 20 g ovesných vloček.

Těsto dejte do formy a pečte v torubě 3 hodiny na 160 °C.

Těsto vyndejte z formy a před podáváním nechte vychladnout.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše