TIP: Žitný chléb vydrží týden zabalený v utěrce.
Do mísy robota přidejte 150 g žitných zrn a 150 g špaldových zrn.
Přiklopte, utěsněte víko a stikněte "Start".
Rozemletá zrna dejte stranou.
Do mísy robota přidejte 300 ml mléka a lžíci vinného octa.
Přiklopte, utěsněte víko a stikněte "Start".
Nechte 10 minut odpočívat.
Přidejte droždí a 80 ml agávového sirupu.
Přiklopte, utěsněte víko a stikněte "Start".
Přidejte rozemletá zrna, 60 g špaldové mouky, 30 g slunečnicových semínek, 30 g lněných semínek a mořskou sůl.
Přiklopte, utěsněte víko a stikněte "Start".
Na dno formy vytřené máslem rovnoměrně nasypte 20 g ovesných vloček.
Těsto dejte do formy a pečte v torubě 3 hodiny na 160 °C.
Těsto vyndejte z formy a před podáváním nechte vychladnout.
Doporučené produkty