• Oběd
  • 24.1.2022

Treska po baskicku - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

6-29.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
13 min
Vaření
Vaření
16 min

Suroviny

  • 400 g odsolená treska v konzervě, nakrájená na 4 kusy
  • 150 ml extra panenský olivový olej
  • 2 stroužky česnek
  • 3 malé kajenské papričky
  • 10 ml voda

Klasická baskická omáčka (Pil Pil) je křehká a nesmí přesáhnout vyšší teplotu než 60 °C, jinak nebude držet pohromadě.

Do mísy kuchyňského robotu vložte 50 ml oleje, najemno nasekaný česnek a papričky. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Česnek a papričky sceďte a dejte stranou.

Použitý olej nechte v míse kuchyňského robotu.

Zapojte nástavec mixéru.

Přidejte 400 g tresky nakrájené na kousky, kůží dolů.

Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

Po uvaření vyjměte mísu z kuchyňského robotu, vyjměte tresku a zatímco budete připravovat omáčku, dejte tresku do trouby předehřáté na 100 °C.

Olej nechte v míse kuchyňského robotu.

Připojte nástavec šlehače a přidejte zbývajících 100 ml oleje.

Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

1 minutu před koncem programu přidejte otvorem ve víku 10 ml vody.

Zavřete uzávěr a stiskněte tlačítko „Start“, dokud nebude omáčka emulgovat.

Tresku podávejte s omáčkou, v baskičtině nazývanou 'pil pil'.

Ozdobte česnekem a najemno nakrájenými papričkami.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše