• Recepty
  • 18.12.2023

Vánoční focaccia - Kuchyňský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

christmas focaccia.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
22 min

Suroviny

  • 380 g mouky na pečivo
  • 300 ml teplé vody
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 sáček sušeného pekařského droždí (5 g)
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 ml vody
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 sušená rajčata
  • 8 vypeckovaných černých oliv
  • 8 vypeckovaných zelených oliv
  • 5 g soli z Guérande

Připravte si těsto: ohřejte vodu v mikrovlnné troubě (38 až 40 °C). Dávejte pozor, abyste ji neohřáli příliš, mohlo by to ovlivnit funkci droždí. Droždí rozpusťte v malé misce s mlékem a cukrem. Prošlehejte. Nechejte 5 minut odpočívat, dokud se droždí nerozpustí.

Do mísy mixéru s připojeným mixérem dejte mouku, sůl a olej. Přidejte směs vody, cukru a droždí. Stiskněte Start.

Pomocí stěrky setřete obsah ze stěn mísy. Stiskněte Start.

Těsto by mělo být lepivé. Těsto nechejte v míse. Přikryjte utěrkou a nechejte 30 minut odpočívat při pokojové teplotě. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

V misce smíchejte vodu a olivový olej. Dejte ruce do mísy mixéru a 6x těsto přeložte, aby se do něj dostal vzduch. Nechejte 30 minut odpočívat a tento postup opakujte a těsto přeložte znovu. Nechejte dalších 30 minut odpočívat a postup opakujte a těsto znovu přeložte.

Těsto dejte do olejem vymazané formy o rozměrech 20 x 25 cm. Těsto rozválejte a nechejte 30 minut kynout.

Focacciu potřete olejem a poté prsty zatlačte do těsta, abyste vytvořili otvory.

Troubu předehřejte na 200 °C.

Focacciu ozdobte rozmarýnem, nakrájenými rajčaty a olivami. Posypte solí z Guérande.

Pečte po dobu 20 minut.

Vyjměte focacciu z formy a položte na mřížku. Vychutnejte si teplou nebo studenou.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše