Připravte si těsto: ohřejte vodu v mikrovlnné troubě (38 až 40 °C). Dávejte pozor, abyste ji neohřáli příliš, mohlo by to ovlivnit funkci droždí. Droždí rozpusťte v malé misce s mlékem a cukrem. Prošlehejte. Nechejte 5 minut odpočívat, dokud se droždí nerozpustí.
Do mísy mixéru s připojeným mixérem dejte mouku, sůl a olej. Přidejte směs vody, cukru a droždí. Stiskněte Start.
Pomocí stěrky setřete obsah ze stěn mísy. Stiskněte Start.
Těsto by mělo být lepivé. Těsto nechejte v míse. Přikryjte utěrkou a nechejte 30 minut odpočívat při pokojové teplotě. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
V misce smíchejte vodu a olivový olej. Dejte ruce do mísy mixéru a 6x těsto přeložte, aby se do něj dostal vzduch. Nechejte 30 minut odpočívat a tento postup opakujte a těsto přeložte znovu. Nechejte dalších 30 minut odpočívat a postup opakujte a těsto znovu přeložte.
Těsto dejte do olejem vymazané formy o rozměrech 20 x 25 cm. Těsto rozválejte a nechejte 30 minut kynout.
Focacciu potřete olejem a poté prsty zatlačte do těsta, abyste vytvořili otvory.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Focacciu ozdobte rozmarýnem, nakrájenými rajčaty a olivami. Posypte solí z Guérande.
Pečte po dobu 20 minut.
Vyjměte focacciu z formy a položte na mřížku. Vychutnejte si teplou nebo studenou.
Doporučené produkty