• Rady & Tipy
  • 10.10.2023

Vařte jako profík s pánví Ingenio vhodnou i do trouby

5 (1x)
Vařte jako profík s pánví Ingenio vhodnou i do trouby - header 115.png

Při vaření je skvělé mít po ruce pomocníky, které vám umožní rozvíjet vaše kulinářské dovednosti. Jedním z nich je také kvalitní pánev, kterou můžete dát na sporák i do trouby. Dáme vám tipy, jak kuchyňskou pánev na sporák i do trouby využít. Otevřete si tak dveře pro nové a chutné recepty.

Pánev na sporák i do trouby má spoustu výhod

Kombinace vaření na pánvi na sporáku a následně v troubě je přímo geniální. Představte si, že si nejprve předpřipravíte pokrm na sporáku a poté jej přesunete do trouby. Díky tomuto způsobu vaření se vám otevřou doslova nové možnosti chutí.

Jaké výhody vám pánev vhodná do trouby i na sporák přináší? Při vaření ušetříte spoustu času. Pánev s předpřipraveným jídlem jednoduše přesunete ze sporáku do trouby. Tento pokrm tedy nebudete muset složitě předělávat do vhodného pekáčku, a tak vám odpadne čas, který byste jinak strávili mytím přebytečného nádobí.

Jak už jsme již zmínili, díky pánvi na sporák i do trouby dosáhnete při přípravě pokrmů dokonalé kombinace chutí, ale také struktury. Například maso můžete na pánvi nejprve rovnoměrně opéct, abyste u něj vytvořili křupavou kůrčičku, a pak jej nechat dopéct v troubě, aby bylo uvnitř měkké a šťavnaté.

Tipy na recepty, které uvaříte v jedné pánvi do trouby i na sporák

Které recepty na pánvi vhodné na sporák i do trouby konkrétně připravíte? Je jich opravdu velká spousta. Pro inspiraci přinášíme tipy na jednoduché a chutné recepty z jedné pánve, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

Pečená vepřová panenka s bylinkami na pánvi Tefal Ingenio

Zapečená treska po kalábrijsku v pánvi Tefal Ingenio

Kuřecí paličky v medové omáčce na pánvi Tefal Ingenio

Jakou pánev vhodnou do trouby použít? S odnímatelnou rukojetí

Hledáte konkrétní kuchyňskou pánev, kterou můžete dát bez problémů na sporák a následně do trouby? Spokojeni budete s Tefal Ingenio Unlimited, která je pánví do trouby s odnímatelnou rukojetí. S touto pánví se vám bude vařit skvěle i na všech druzích sporáků. Je totiž plně kompatibilní se sklokeramickou deskou, elektrickou plotýnkou, plynovým sporákem a indukcí.

Pokud z pánve Tefal Ingenio Unlimited odcvaknete rukojeť, následně ji můžete vložit do trouby. A co když nebudete ihned pokrm připravený v této pánvi do trouby jíst? Dejte na pánev speciální plastové víčko a skladujte ji i s vychladlým pokrmem v lednici.

I na materiálu pánve do trouby záleží

Chcete vědět, zda se muze dat panev do trouby? Podstatné je, z jakého materiálu je vyrobená. Používejte tak výhradně pánev, jejíž materiál odolává i vysokým teplotám. Tuto vlastnost má právě kuchyňská pánev Tefal Ingenio Unlimited.

Nejen, že tuto kuchyňskou pánev můžete dát do trouby bezprostředně po odejmutí rukojeti.  Je vyrobena z extrémně odolného materiálu ze zcela novým, nepřilnavým povrchem Titanium Anti-Scratch, který vydrží šestkrát déle v porovnání se standardním povrchem pánví značky Tefal.

Kuchyňská pánev Tefal Ingenio Unlimited je tedy přímo ideální pro přípravu pokrmů, které se nejprve dělají na pánvi na sporáku a následně se dopékají v troubě. Díky ní si tak budete moci na vlastní kůži vyzkoušet nový způsob vaření, které vám otevírá cestu k novým chutím a kulinářským zážitkům.

Další výhody pánve do trouby Tefal Ingenio Unlimited

Pánev Tefal Ingenio Unlimited je dostupná v celé sadě chytrého nádobí. V této sadě naleznete hrnce a pánve, mezi nimiž můžete odnímatelnou rukojeť jednoduše přecvakávat. S nosností až 10 kilogramů vás tato rukojeť nezradí ani při přípravě obědu pro celou rodinu.

Oceníte rovněž, že hrnce a pánve Tefal Ingenio Unlimited jsou po odcvaknutí rukojeti stohovatelné, takže je pohodlně naskládáte do sebe. Díky tomu ušetříte ve své kuchyňské lince spoustu místa.

Jak se o pánve vhodné do trouby starat, aby dlouho vydržely

Zajímá vás, jak pánev do trouby Tefal Ingenio Unlimited po každém použití čistit? Pánev nejprve nechte zcela vychladnout a poté postačí ruční mytí v jarové vodě s využitím měkké houbičky. Pokud z pánve odcvaknete rukojeť, můžete ji dát také do myčky nádobí. Odnímatelnou rukojeť pánve Tefal Ingenio Unlimited myjte výhradně v ruce a nedávejte ji do myčky, kam rozhodně nepatří.

Vaření s pánví vhodné do trouby i na sporák je skutečným kuchařským zážitkem. Díky tomu, že při vaření budete moci zároveň využít sporák a troubu, vykouzlíte jedinečná jídla, která potěší vaše chuťové pohárky. Zároveň tato unikátní kombinace podpoří vaši kreativitu ve vymýšlení nových receptů.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše