Vynikající čokoládovo-karamelový mramorový dort - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osob
8
Obtížnost
střední
Příprava
30 min
Vaření
50 min
Suroviny
350 g cukru
4 vejce
250 g mouky
1 sáček kypřícího prášku
100 g soleného másla
20 g másla na vymazání
120 ml smetany na vaření
5 lžic cukru
200 ml oleje neutrální chuti
20 g kakaového prášku
60 g medu
50 ml vody
1 | Vymažte 20cm kulatou dortovou formu.
2 | Na malé pánvi zahřejte med, vodu a 160 g cukru. Až se začne tvořit karamel, přidejte kousky soleného másla a smetanu, dávejte pozor, aby neprskaly. Dejte stranou.
3 | Připravte těsto smícháním oleje a zbytku cukru. Přidejte vejce, prosetou mouku a prášek do pečiva. Směs rozdělte napůl. Do jedné poloviny přidejte kakaový prášek a do druhé 150 g zchladlého karamelu.
4 | Do formy vložte 3 lžíce čokoládového těsta, poté 3 lžíce karamelového těsta a postup opakujte, aby vznikl mramorový efekt. Formu vložte na grilovací podnos ve střední části fritézy s grilem Easy Fry. Zavřete dvířka.
5 | Pečte v režimu MOUČNÍK (160 °C) po dobu 50 minut. Po 35 minutách dort zakryjte listem papíru na pečení, aby se nespálil. Před vyjmutím z formy nechte dort vychladnout. Podávejte zalitý zbývajícím karamelem.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.