• Dezerty
  • 12.5.2021

Vynikající čokoládovo-karamelový mramorový dort - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill

Digital-Cookeo Crisp-gâteau marbré chocolat caramel.png
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
50 min

Suroviny

  • 350 g cukru
  • 4 vejce
  • 250 g mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 100 g soleného másla
  • 20 g másla na vymazání
  • 120 ml smetany na vaření
  • 5 lžic cukru
  • 200 ml oleje neutrální chuti
  • 20 g kakaového prášku
  • 60 g medu
  • 50 ml vody

1 | Vymažte 20cm kulatou dortovou formu.

2 | Na malé pánvi zahřejte med, vodu a 160 g cukru.
Až se začne tvořit karamel, přidejte kousky soleného másla a smetanu, dávejte pozor, aby neprskaly.
Dejte stranou.

3 | Připravte těsto smícháním oleje a zbytku cukru.
Přidejte vejce, prosetou mouku a prášek do pečiva.
Směs rozdělte napůl.
Do jedné poloviny přidejte kakaový prášek a do druhé 150 g zchladlého karamelu.

4 | Do formy vložte 3 lžíce čokoládového těsta, poté 3 lžíce karamelového těsta a postup opakujte, aby vznikl mramorový efekt.
Formu vložte na grilovací podnos ve střední části fritézy s grilem Easy Fry.
Zavřete dvířka.

5 | Pečte v režimu MOUČNÍK (160 °C) po dobu 50 minut.
Po 35 minutách dort zakryjte listem papíru na pečení, aby se nespálil.
Před vyjmutím z formy nechte dort vychladnout.
Podávejte zalitý zbývajícím karamelem.

obrazek.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše