Dnes pro Vás mám recept na zeleninové placičky, lehké, nadýchané, křupavé. K nim rychlou domácí tatarku a brambor s
petrželkou.
Velkým pomocníkem mi zde byl Tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1 od @tefalcz (tefalsk).
Dostal jsem ho na vyzkoušení a musím říct, že jsem nadšený, je opravdu silný (skoro 4 silnější než můj předchozí
tyčový mixér). Dokáže mixovat, sekat, strouhat, krájet, šlehat a připravit pyré.
Je tedy všestranným pomocníkem v kuchyni :-) některé z funkcí můžete vidět ve videoreceptu.
Postup:
1. Oddělíme žloutky od bílků. Jedné žloutek dáme do nádoby na šlehání. Přidáme hořčici.
2. Šlehací metlou šleháme dokud se vše nespojí. Poté přiléváme postupně olej a vždy šleháme
dokud se vše nespojí.
3. Do sekačku dáme cibuli a okurku a rozsekáme na jemno. Přidáme k majonéze.
4. Dochutíme solí, pepřem a lákem z okurek.
5. Zeleninu nakrájíme na jemno. Osolíme a promícháme. Necháme 20 minut odležet. Poté přes síto vymačkáme
přebytečnou vodu.
6. K zelenině přidáme 2 žloutky a koření.
7. Ze 3 bílků pomocí metly vyšleháme tuhý sníh.
8. Sníh opatrně vmícháme k zelenině.
9. Na závěr opatrně vmícháme strouhanku.
10. Brambory uvaříme do měkka v osolené vodě.
11. Tvarujeme placičky a smažíme je pozvolna do zlatova.
12. Brambory smícháme s petrželkou a máslem.
13. Servírujeme placičky s brambory a tatarskou omáčkou.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.