• Rady & Tipy
  • 23.6.2022

Jednoduché recepty pro vaření s dětmi

4 (1x)
header 19@2.png

Inspirujte se pro jednoduché vaření s dětmi. Přinášíme vám několik ověřených tipů, jak společnými silami můžete připravit chutný oběd nebo večeři. Tátové a jejich děti díky těmto tipům zvládnou uvařit levou zadní a samotný výsledek si nebudou moci vynachválit.

Tipy na ingredience vhodné pro vaření s dětmi

Pustili jste se do vaření se svými dětmi? V prvé řadě velmi záleží na surovinách, které vyberete. Pro své děti vařte nejlépe ze zdravých a čerstvých ingrediencí. Vyhněte se polotovarům, konzervám a dochucovadlům plným éček. Také to nepřehánějte s kořením, sádlem, máslem a tučným masem.

Které suroviny jsou tedy pro vaření s tátou a dětmi tím nejlepším? Bílé maso, ryby, spousta ovoce a zeleniny, luštěniny, oříšky, semínka, celozrnné obiloviny a zdravé oleje. Nezapomeňte také na těstoviny, rýži a brambory. Právě z těchto ingrediencí uvaříte společně s dětmi jednoduché, zdravé a zároveň velmi chutné jídlo, po kterém se u vás doma doslova zapráší.

Vaření dětem s diabetem nebo s alergií na lepek

Má vaše dítě potravinovou alergii nebo diabetes? Je nezbytné, abyste všechna tato zdravotní omezení při vaření zohlednili a vařili pro děti z vhodných surovin, kterými jim neublížíte, a naopak jejichž prostřednictvím podpoříte jejich zdraví.

Jak by tedy například mělo vypadat vaření dětem s diabetem? Vhodná je tzv. nízkosacharidová strava tvořená surovinami s nízkým glykemickým indexem. Pro děti s diabetem jsou tedy vhodné potraviny s nízkým obsahem sacharidů a cukrů. Jejich jídelníček přitom doplňte o zdravé tuky a bílkoviny.

A co když má vaše dítě alergii na lepek? Vaření s dětmi by v tomto případě mělo probíhat podle pravidel bezlepkové diety. Jaká je její podstata? Z jídelníčku své ratolesti vyřaďte všechny potraviny, které obsahují lepek neboli gluten. Tuto bílkovinu konkrétně naleznete v obilovinách, jako je pšenice, špalda, žito a ječmen. Při pečení a vaření tedy používejte bezlepkovou mouku (například rýžovou nebo pohankovou) a také bezlepkové těstoviny. Do jídelníčku svého dítěte s celiakií můžete dále bez problému zařadit mléko, sýry, maso, vnitřnosti, vejce, ovoce, zeleninu, luštěniny, semínka, ořechy nebo zdravé tuky.

Jak uvařit rychle, aby to zvládl táta a děti to bavilo?

Chcete si užít zábavné a jednoduché vaření s dětmi? Velkým pomocníkem všem tatínkům a jejich dětem je chytrý hrnec Tefal Cook4me+ Connect, který s vaší lehkou asistencí vykouzlí parádní rodinné jídlo pro 2 až 6 osob. Některé recepty pro vaření s dětmi tento chytrý pomocník zvládne udělat již do 15 minut.

V chytrém hrnci Tefal Cook4me+ Connect můžete nejen opékat nebo vařit v páře. S přehledem zvládne i tlakové vaření, pomalé vaření či mírný var. A co v jeho případě ocení tatínci a jejich děti především?

Chytrý hrnec na vaření Tefal Cook4me+ Connect má v sobě zabudovaných více než 150 receptů v českém jazyce. A tak bude tatínky a děti krok za krokem instruovat při vaření dezertů, polévek i hlavních jídel. Poradí jim, které suroviny a v jakém množství mají nachystat, poví jim, kdy mají co přihodit a kdy připravované jídlo promíchat. Vaření v chytrém hrnci na vaření je zvláště pro děti velmi zábavnou záležitostí. Tatínci si v tomto případě strávený čas se svými ratolestmi nebudou moci vynachválit. A výsledek společného snažení? Ten bude stát rozhodně za to!

Jednoduché recepty pro vaření s dětmi: Rychlé a chutné

Ptáte se, co uvařit v chytrém hrnci Tefal Cook4me+ Connect pro děti? Máme pro vás několik tipů na jednoduché, rychlé a chutné recepty, při jejichž přípravě vám mohou vaše ratolesti asistovat. Uvařte společně například křupavé kuřecí stripsy s bramborovou kaší nebo boloňskou omáčku se špagetami.

Vaření s aplikací - novinka ve vaší kuchyni

Pracné sepisování nákupního lístku? Minulost! Stačí si vzít sebou do obchodu aplikaci Tefal, recepty a mnoho dalšího, ve které najdete všechny recepty včetně seznamu potřebných surovin. I dítka či dospělí, kteří neodtrhnou oči od monitoru, si tak přijdou na své.  

Recept na Kuřecí nugetky / stripsy pro děti - recept v Tefal Cook4me+ / Ondřej a Ondřej Slanina

(Pro podrobný recept klikněte na odkaz výše.) 

Recept na boloňskou omáčku na špagety

(Pro podrobný recept klikněte na odkaz výše.) 

Další tipy na jednoduché vaření pro děti

Jaké další recepty můžete společně s dětmi a pro děti připravit v chytrém hrnci Tefal Cook4me+ Connect? Upečte si společně třeba lehký moučník nebo obrácený ananasový koláč. Děti si zamilují také pizzu nebo jednoduchý a chutný slaný quiche. Svým potomkům můžete v multifunkčním hrnci rovněž upéct kuře s křupavou kůrčičkou nebo zapéct tresku.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše