• Rady & Tipy
  • 12.2.2021

Rychlý oběd či večeře? Multifunkční chytrý hrnec umí uvařit až 120 receptů pod 15 minut!

tefal_FB_02_21_Cook4me+_1200x628.png

Děsíte se zdlouhavého vaření nebo prostě jen nemáte čas? Cook4me+ zachrání nejen rychlý oběd v pracovní dny, ale hravě si poradí i s hostinou pro 6 osob nebo s romantickou večeří! To vše navíc s výhodami tlakového hrnce - rychlé vaření bez úniku chutí a vůní.

Ale co když to pokazím?

Nepokazíte, Cook4me+ vám dá přesné instrukce od A do Z, a to jak k přípravě, tak samotnému vaření. Postup můžeme rozdělit do několika jednoduchých kroků:

Získejte+více+času+pro+rodinu+díky+chytrému+multifunkčnímu+hrnci+Cook4me+1.png
1. Zapnutí Cook4me+

Stačí připojit do zásuvky a podržet hlavní kolečko pár sekund stisknuté. Na displeji se vám zobrazí úvodní menu, přístroj se ovládá pomocí hlavního, stisknutelného kolečka a tlačítka zpět. Horní víko můžete nechat zavřené, otevřít/zavřít ko můžete otočením rukojeti uprostřed na víku hrnce proti, resp. po směru hodinových ručiček.

2. Výběr vaření

Cook4me+ nabízí hned několik možností vaření:
  • Vaření podle ingrediencí
  • Vaření podle 150 vestavěných receptů s postupem krok za krokem
  • Manuální vaření

U manuálního vaření máte navíc k dispozici vícero režimů:
  • vařit můžete pod tlakem (a to včetně opožděného startu - ten ovšem nedoporučujeme pro přípravu masa, ryb a pokrmů s mléčnými produkty)
  • Vaření při nízké teplotě - např. Pro dušení masa
  • Mírný var
  • Opékání

Cook4Me+1.jpg
3. Vaření pomocí vestavěných receptů - výběr receptu

Pomocí otáčecího kolečka můžete procházet seznam všech 150 receptů a nastavit velikost porce pro 2/4/6 osob. U každého receptu najdete v přístroji seznam ingrediencí včetně množství pro nastavený počet osob a způsobu přípravy dané ingredience.

Cook4Me+2.jpg
Tip: Nemůžete si vybrat z vestavěných receptů a hledáte inspiraci? Vyzkoušejte recepty z Tefal blogu!
Houbové rizoto se špenátem - recept pro Cook4me+
Italský telecí závin - recept pro Cook4me+
Kari s krevetami a hráškem - recept pro chytrý hrnec Tefal Cook4me+
Kantonská rýže - recept pro chytrý hrnec Tefal Cook4me+

4. Začátek vaření vestavěných receptů

Ujistěte se, že máte připraveny všechny ingredience a stiskněte OK. Chytrý hrnec se začne předehřívat, to standardně netrvá více než pár minut. Následně vás v závislosti na konkrétním receptu vyzve k přidání části nebo všech ingrediencí najednou. Některé recepty mohou začít opékáním cibule či masa, jiné stylem “dej mi všechno naráz a uvidíš, jakou z toho vykouzlím dobrotu”. Pak už jen stačí zavřít víko, stisknout ok a potvrdit začátek vaření. V průběhu vaření si Cook4me+ občas upustí páru za zvuku cvaknutí. Toho se nelekejte, to je normální.

Cook4Me+3.jpg
Chytrý hrnec Cook4me+ má doma i youtuberka Moma. Jak se s ním skamarádila si můžete přečíst v našem dřívějším článku: https://blog.tefal.cz/youtuberka-moma-vari-pod-tlakem-rozhovor-o-tom-jak-si-poradila-s-chytrym-hrncem-cook4me

YouTuberka MOma Cook4me Tefal.jpg
5. Dokončení vaření.

Jakmile Cook4me+ dokončí vaření pod tlakem, upozorní vás líbivým pípáním, že je třeba zasáhnout. Zásah je ale jednoduchý - spočívá v odemknutí a pomalém otevření horního víka. Zevnitř se na víku sráží vlhkost, ale nebojte se, všechna odteče přímo do připravené drážky, která ji odvede do nádobky na sběr kondenzátu, kterou najdete zezadu hrnce.

Cook4Me+Tefal+-+Jakub+vari+4.jpg
6. A kdo to bude uklízet?

Ať už disponuje vaše kuchyň myčkou či nikoliv, úklid po vaření s Cook4me+ je ještě jednodušší než při klasickém vaření v hrncích - nemusíte totiž umývat zaprskanou varnou desku či sporák. Z Cook4me jednoduše pomocí bočních úchytů vyjměte vnitřní nádobu a šoupněte ji rovnou do myčky nebo do dřezu. Díky nepřilnavému povrchu ji navíc umyjete rychle, jednoduše a beze zbytků. Také nezapomeňte na konci vaření vyprázdnit nádobku na kondenzát zezadu hrnce, kterou jednoduše vyjměte rukou.

Cook4Me+Tefal+-+Jakub+vari+6.jpg
****************************

Únorová sleva na multifunkční hrnec Cook4me+

MALL.CZ Dny – Sleva 20 % na vybrané malé domácí spotřebiče značky Tefal s kódem MDW2CZ87 (platí od 15. 2. do 21. 2. 2021 nebo do vyprodání zásob)!
 

****************************


Doporučené produkty


Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše