• Rady & Tipy
  • 6.12.2021

Vánoční menu podle šéfkuchaře Martina Kolníka - recepty #tefalvanocnimenu

Tefal Vanocni menu bannery Blog.jpg

Venku chvíli sněží, prší, pak mrzne, a nakonec přijde obleva. Všechno se za okny našich domovů mění tak rychle, že mnohdy ani změny nestihneme sledovat. Domů jsme si nastěhovali celou kancelář a několik školních tříd našich dětí nebo jsme naopak docela sami a odkázáni na kontakt s nejbližšími skrze modravé displeje a monitory. Více než kdy jindy se těšíme na Vánoce, které jsou letos tolik jiné, ale přesto stále stejné. Kuchyně se rozvoní domácím cukrovím, vánočkou, houbovým kubou nebo smaženým kaprem, a my budeme s těmi, které milujeme, protože Vánoce jsou tam, kde jsme doma.

Vánoce bez pochyb patří k těm nejkrásnějším svátkům v roce, na které se všichni připravujeme a těšíme. Počínaje velkým úklidem našich domovů, přes vánoční výzdobu, až po nákup vánočních dárků, pečení cukroví a příprav svátečního menu. Nejdůležitějším momentem je štědrovečerní večeře, jejíž obsah již stovky let vychází z tradic našich předků, které si každý z nás upravil podle svých představ a hlavně chutí. Pojďte si společně s námi připravit slavnostní večeři a prohloubit tak nejkrásnější tradici, díky které se všichni sejdeme u jednoho stolu.

Doporučení výživového poradce Petra Havlíčka:

Den se značkou Tefal s Eliškou Bodišovou @Fit_stepbystep1

Stáváme opravdu brzo, už po 5 hodině. Snídani začínáme jak kdy, nejoblíbenější jsou u nás palačinky, lívance, vajíčka, kuličky s mlékem nebo klasické pečivo, nebo třeba obyčejné rohlíky s máslem. Po snídani uklízíme a následně vyrážíme ven. K obědu si uvaříme většinou dobrotu v Cook4me+, díky němuž je vše rychle hotovo a já se můžu věnovat holčičkám. Konečně přichází Beátky odpolední šlofíček a já můžu nerušeně pracovat. Ke svačince volíme jogurt, přesnídávku, piškoty nebo tousty. Odcházíme na kroužky a po návratu si dáváme něco dobrého na zub. Beátka v kočárku křupky, Emm a já většinou banán nebo nějakou tyčinku. Doma si hrajeme a v podvečer začínáme chystat společně rodinnou večeři.  Každý den #vecerimespolecne 

Vánoční recepty podle šéfkuchaře Martina Kolníka

Tatarák z uzeného pstruha, pečená cibule, domácí brioška s perníkovým kořením

Kapr na bílém víně, kyselé brambory na jehličí, marinovaná domácí zelenina, pečená skořice

Vánoční štědrák, jablkovo skořicový krém, perníková zmrzlina

TEFAL TIP


Skvělý pomocník digitální
multifunkční hrnec Cook4me+ (CY851130),připravíte si jen ingredience a on uvaří za vás! Stisknutím knoflíku jednoduše vyberete jeden ze 150 nahraných receptů pro předkrmy, hlavní jídla a dezerty, nebo si nastavíte vaření podle konkrétní ingredience. Pokud budete chtít, můžete přejít na ruční ovládání a připravit si vlastní recept pomocí jednoho ze šesti režimů, které jsou k dispozici: tlakové vaření, vaření v páře (včetně koše), program opékání, vaření, mírné vaření nebo ohřívání.  Ať už máte chuť na omáčky, rizoto, či sladký dezert, Cook4me+ hravě zvládne vše. Přístroj vás pomocí intuitivního digitálního displeje provede během vaření jednotlivými kroky. Většinu receptů z nabídky uvaříte s Cook4me+ do 15 minut. Je tedy ideální pro rychlé večeře. Sám odhadne správnou dobu vaření podle hmotnosti a počtu porcí. Díky možnosti odloženého startu si můžete přípravu jídla naplánovat dle vaší potřeby. Multifunkční hrnec umí udržet jídlo v teple, dokud nebude čas oběda či večeře. K dispozici je i praktické tlačítko „oblíbené“, díky kterému budete mít nejčastěji připravované pokrmy na dosah ruky. Mísu i parní koš umyjete v myčce.


Novým naprosto neodolatelným doplňkem multifunkčního hrnce Tefal Cook4me+ je novinka
Tefal Extra Crisp Lid (EY150800). Je kompatibilní se všemi jeho modely a disponuje 4 automatickými funkcemi a 1 manuálním režimem určeným pro přípravu vlastních receptů. V Cook4me+ teď kromě vaření můžete dokonce i péct, grilovat, opékat a horkovzdušně smažit. Technologie Extra Crisp se postará o výtečné a křupavé výsledky u široké škály pokrmů. Na víku můžete dokonce ve vteřině přepnout programy, například z vaření na grilování, a tím docílit krásně jemného pokrmu uvnitř a úžasně křupavého na povrchu. Jeho součástí je rychlé předehřívání, u kterého se prokázalo, že je o 30 % rychlejší oproti klasickým troubám. Tefal Extra Crisp Lid (EY150800) navíc umožňuje pokrmy připravit jen na kapce oleje, či úplně bez jeho použití a je velmi snadno omyvatelný.


Opravdovým pomocníkem, bez kterého se zkrátka neobejdete, je kuchyňský pákový robot
Tefal Masterchef Grande (QB813D38). Poradí si i se složitými kulinářskými úkoly od šlehání, mixování, strouhání, hnětení, odšťavňování až po mletí masa. Masterchef Grande je vybaven motorem o příkonu 1500 W a mísou o objemu 6,7 litru, ve které zvládnete najednou zpracovat až 2,6 kg těsta. Kuchyňský robot Masterchef Grande ocení i každý domácí cukrář. Při míchání se hlava robotu a míchací nástavec pohybují opačným směrem proti sobě, což zajišťuje rychlé výsledky a jednolité těsto. Díky technologii Flex Whisk zajistí šlehací metla dokonalý nadýchaný sníh z jediného vejce, hnětací hák z litého kovu pomůže připravit ta nejhutnější slaná i sladká těsta. Příslušenství z nerezové oceli obsahuje struhadla a kráječe pro různou hrubost zpracování, mixovací nástavec o objemu 1,5 l, hnětací hák, šlehací metlu, metlu a mlýnek na maso. Mixér využijete k přípravě lahodných smoothies, koktejlů nebo na drcení ledu.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše