• Rady & Tipy
  • 15.3.2022

Veselé Velikonoce s velikonočním pečením a vařením

video velikonocni menu bannery CZ te-blog_1200x675px.jpg

Velikonoce sebou, narozdíl od celkem striktních gastronomických zvyklostí Vánoc, přinášejí velikou rozmanitost, protože jsou mimo jiné oslavou jara a nového života. Co se týče velikonočního menu, můžete kouzlit a vybírat z lokálních surovin nebo si pro inspiraci sáhnout i za hranice. A nejen v období těchto svátků je třeba využít čerstvosti mladých plodin, které jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálů.

Tradiční velikonoční beránek, nádivka s uzeným masem, pečené jehněčí maso s bylinkami a vaječné pokrmy by bezpochyby na velikonoční tabuli neměly chybět. Ovšem není třeba se bát improvizovat a zkusit menu tentokrát malinko obměnit. S nabídkou dostupných surovin a s pomocníky značky Tefal v kuchyni je to hračka. Jarní novinkou Tefal je řada nádobí Ingenio, kterou lze využít k vaření i k zapékání nebo smažení. Jemné krémové omáčky, jarní polévky nebo dipy k pečeným masům připravíte doslova jedním stiskem v chytrém mixéru Perfectmix Cook.

Vejce, které symbolizuje zrození a nový život je nejenom součástí velikonoční dekorace a výslužky koledníků, ale také naprostou jedničkou velikonočních pokrmů. Do hladka vymíchané vaječné pomazánky jsou v mžiku připravené ve vysokorychlostním Perfectmix Cook. Můžete připravit skotské vejce: natvrdo uvařené vejce, obalené v mletém mase a trojobalu a usmažené v rendlíku Ingenio. Praktická stohovatelná sada Ingenio poslouží perfektně i k zapékání vaší originální nádivky. Vejce uvařená natvrdo a pokrájená na čtvrtky ozdobí například tradiční polskou velikonoční polévku.

Jemné polévkové krémy nebo vývary s kousky zeleniny jsou nejenom gurmánskou pochoutkou, ale také výbornou detoxikační jarní kůrou. S mixérem Perfectmix Cook záleží pouze na vaší fantazii a chuti. Využijte na jaře možnost výběru čerstvé zeleniny a uvařte si jemný pórkový nebo špenátový krém s Ondrou Slaninou. Výhodou vaření polévek v Perfectmix Cook je v tom, že nemusíte připravovat jíšku, zahušťovat moukou nebo škrobem, zeleninové krémy jsou tvořeny ryze z uvařených ingrediencí a trošky zdraví prospěšného oleje (olivový, slunečnicový, ořechový, všechny lisované za studena) nebo másla pro zjemnění chuti, které přidáte až na konec, aby neztratily nic na své výživové hodnotě.

Perfectmix Cook lze využít i pro přípravu nejrůznějších dipů, omáček nebo směsi na zapékanou krustu. Inspirujte se a připravte jako hlavní chod delikatesu, kterou je jehněčí hřebínek v bylinkové krustě se zeleninovým krémem a smetanovou omáčkou. Zní to jako vysoká gastronomie, ale s Ondrou Slaninou, mixérem Perfectmix Cook a hrnci Ingenio je to radost.

Ani bez sladkých pokrmů si Velikonoce nelze představit. I přesto, že se sami vyhýbáte cukru, pro koledníky a návštěvu musíte mít vždy po ruce něco dobrého, co připravíte snadno a rychle. V hrncích Ingenio lze pohodlně péct kynutá i nekynutá těsta, takže si rychle můžete připravit například tvarohový mazanec, který je krásně vláčný a lehký zároveň, protože je perfektně rovnoměrně propečený pomocí patentované technologie Thermo-fusion. Nejenže je Ingenio díky nepřilnavému povrchu Titanium Anti-Scratch až 6x odolnější proti oděru v porovnání se standardním povrchem značky Tefal, ale jsou díky tomu i ideálními pomocníky při přípravě pokrmů, které vyžadují nejprve vaření na plotně a následné zapečení v troubě. Stačí jedním cvaknutím odejmout rukojeť. Zkuste si pro začátek upéct rychlé oříškové šneky s Ondrou Slaninou.

S touhle perfektní dvojkou pomocníků v kuchyni, mixérem Perfectmix Cook a sadou Ingenio, rozhodně nehrozí povelikonoční dieta. Vaření s nimi je samo o sobě zdravé, potraviny si zachovávají chuť, barvu, a hlavně svoje biologicky aktivní látky. Na nepřilnavých površích Ingenio nemusíte používat tuk k úpravě jídel. V Perfectmix Cook nejenže uvaříte polévky, omáčky a nejrůznější směsi, jak již bylo řečeno, ale připravíte i pokrmy v páře anebo dokonalé ranní smootie, kterým nastartujete svůj nový jarní den.

Velikonoční recepty od šéfkuchaře Ondřeje Slaniny 2022

Špenátový krém s jarní zeleninou - recept pro mixér Perfectmix Cook

Jehněčí hřebínek v bylinkové krustě se zeleninovým krémem a smetanovou omáčkou

Oříškoví šneci se smetanou

Tefal Velikonoční SOUTĚŽ na Instagramu @tefalcz

Zapojte se do velké velikonoční Tefal Instagram SOUTĚŽE.

PODMÍNKY:

Uvař – vyfoť – nasdílej své nejlepší a nejoblíbenější Velikonoční jídlo v příspěvku na Instagramu.

Sleduj Instagram účet @tefalcz

Označ @tefalcz na fotce a v textu.

Do textu hlavně nezapomeň přidat hashtag #TefalVelikonocniMenu

Den s Tefalem - @lilchef_lenka a výživový poradce Petr Havlíček #TefalVelikonocniMenu 

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše